HAMAS KORSAN İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRISINI KINADI

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist rejimin güney Lübnan'a yönelik saldırısını kınadı ve Lübnan ulusuyla dayanışmasını vurguladı. 

Görüntülenme: 582 Tarih: 07 Nisan 2023 20:57
HAMAS KORSAN İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRISINI KINADI

Hamas hareketi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist rejimin Sur şehri çevresini hedef alan Lübnan'a yönelik saldırısını kınıyoruz. Bu saldırı, Arap ülkelerinin egemenliğini ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere İslam’ın ve Hristiyanlığın kutsal mekânlarını ihlal ederek bölgenin güvenlik ve barışını tehdit eden faşist Siyonist rejimin ve bu rejimin politikalarının barbarlığını göstermektedir.

Bu tehlikeli gerilimin sonuçlarından Siyonist rejim ve faşist liderleri sorumludur. Lübnan'la dayanışmamızı vurguluyor, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'den işgalci Siyonist rejiminin suç ve cinayetlerini ve ihlallerini durdurmak için derhal harekete geçmesini istiyoruz.’

Siyonist rejim ordusu daha önce, Hamas’ın Lübnan ve Gazze'den düzenlediği saldırılara yanıt olarak güney Lübnan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş üslerini hedef aldığını açıklamıştı.

rasthaber

Yorumlar