EMİR ABDULLAHİYAN: İSLAM DÜNYASINDAKİ YAKINLAŞMA SİYONİSTLERİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR

İran Dışişleri Bakanı bir tweette, sahte İsrail rejimi askerlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik yaptığı saygısızlığa ve gece saldırısına dikkat çekerek, İslam dünyasındaki yakınlaşma dalgasının Siyonistlerin kafasını karıştırdığı vurgusunda bulundu. 

Görüntülenme: 417 Tarih: 06 Nisan 2023 17:58
EMİR ABDULLAHİYAN: İSLAM DÜNYASINDAKİ YAKINLAŞMA SİYONİSTLERİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR

İRNA Haber Ajansının Perşembe günkü raporuna göre Emir Abdullahiyan bu tweet'te şöyle yazdı: Sahte İsrail rejimi askerlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik gece saldırıları ve saygısızlığı, Siyonist teröristlerin işlediği cinayetlere göz yuman insan hakları savunucularının davranışlarının bir sonucu olarak acı tabloların ortaya çıkmasına neden oldu.
İran dışişleri bakanı şu vurguda da bulundu:
Siyonistlerin kafası, İslam dünyasındaki yakınlaşma dalgası ve içsel çöküş olasılığı karşısında karışık.
Haber kaynakları Çarşamba gecesi Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da bir kez daha  itikafta olan ve ibadet edenlere saldırdıklarını bildirdi.
Çarşamba sabahı Siyonist askerler, Mescid-i Aksa'nın avlusundaki Elgebli Camii'nde itikafdaki Müslümanlara saldırarak onları camiden çıkarmaya çalıştı.
Basında çıkan haberlere göre, Siyonist rejim askerleri Elgebli Camii'nin camlarını kırdı, camiye ses bombaları attı ve ardından camideki itikafta bulunan Müslümanlara saldırıp onları darp etti.
Filistin Kızılay'ı, Siyonist güçlerin Elgebli Camii'ne düzenlediği saldırıda çok sayıda Filistinlinin yaralandığını, ancak Siyonist güçlerin, sağlık ekiplerinin gelmesine izin vermediğini bildirdi.
Filistinli kaynaklar ayrıca 200'den fazla Filistinlinin yaralandığını ve 400 kişinin de tutuklandığını bildirdi.

parstoday

Yorumlar