GENERAL MUHAMMED BAKIRİ: AMERİKA'NIN VE SİYONİSTLERİN GÜCÜ ARTIK BİTİYOR

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı şunları söyledi: ‘İşgal altındaki Filistin topraklarında gördüğümüz yoğun kargaşa küçük bir olay değil. Çünkü bu sahte rejimin başkanı 7 kez İsrail'in çökmekte olduğu açıkladı. 

Görüntülenme: 468 Tarih: 04 Nisan 2023 14:27
GENERAL MUHAMMED BAKIRİ: AMERİKA'NIN VE SİYONİSTLERİN GÜCÜ ARTIK BİTİYOR

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, bu karargâhın personelinin Nevruz buluşmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Geçtiğimiz yıl iniş çıkışlarla dolu bir yıl oldu ve silahlı kuvvetler gücünü ve savunma hazırlıklarını geliştirmek için temel adımlar attı. Öte yandan üç aylık sonbahar dönemi de kritik bir dönemdi çünkü düşmanlar topyekun bir birleşik savaş için tüm güçlerini sahaya çıkardı ama silahlı kuvvetler ve gönüllü güçler bu savaşta parladı ve düşmanlara karşı geri adım atmayarak ülkenin huzurunu sağladı ve bu yolda şehitler verdi.

Küresel ve bölgesel arenada görünenler gün gibi ortadadır ve düşman da küresel ve bölgesel gelişmelerin, küresel istikbarın zayıflaması ve Siyonist rejimin yıkılması, Amerika’nın ve Siyonistlerin gücünün artık bitmesi ve buna karşılık olarak ülkemizin ve direniş ekseninin güç kazanması yönünde ilerlediğini itiraf etmektedir.

İşgal altındaki Filistin topraklarında gördüğümüz yoğun kargaşa küçük bir olay değil. Çünkü bu sahte rejimin başkanı 7 kez İsrail'in çökmekte olduğu hatta 80 yılı görmeyeceğini açıkladı. Bu, İmam Hamenei’nin İsrail’in 25 yılı görmeyeceği yönündeki vaadidir.

Geçen yıl silahlı kuvvetler, güvenlik ve savunmanın sağlanmasına yönelik temel adımlar attı. Bunların arasında, Kuzey Irak'taki inkılap karşıtı karargâhlara yönelik roket saldırılarına değinebiliriz. Bu, Irak hükümetinin bu grupları bu ülkenin topraklarında silahsızlandırmasını ve çıkarmasını sağladı. Bu, ülkemizin kuzeybatı sınırlarında istikrarı ve güvenliği sağlayalım diye Allah yolunda canlarını feda eden şehitlerimiz sayesinde olmuştur. Ayrıca Nadaja filosu ilk kez dünyanın çevresine gönderildi ve beş aydan fazla bir süredir bu filo tüm İran gemileriyle birlikte hareket ediyor.

Çok sayıda uluslararası tatbikat yapmak, silahlı kuvvetlerin otoritesini göstermekte ve caydırıcılığı artırmakta ve sonuç olarak ülkeye güvenlik getirmektedir. Silahlı kuvvetlerin bir başka başarısı da geçen yıl çok sayıda uydu fırlatıp yörüngeye yerleştirmesiydi ve bu bağlamda artık Dünya yörüngesinde her gün gerekli bilgileri ileten iki uydumuz var. Silahlı kuvvetlerin uzay programı hızla ilerliyor. Öte yandan Meşhed ve İsfahan gibi şehirlerde düşmanın birçok casusluk ve terör faaliyeti silahlı kuvvetler tarafından tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

Geçtiğimiz günlerde yeni yılın başında Faraja güçleri şehirlerde ve yollarda halkın güvenliğini sağladı. Ayrıca silahlı kuvvetler depremzedelere yardımda ön saflarda yer almıştır. Geçen yıl Şubat ayında başlayan ve yılbaşına kadar devam eden Rahiyan-ı Nur Kafilesi, kutsal savunmanın harekât alanlarını 1 milyon 300 bin kişinin ziyaret etmesine neden oldu ve bu ziyaretçilerin çoğunu gençler oluşturdu.’

Tümgeneral Bakıri, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin yeni yıl münasebetiyle Meşhed’de yaptığı konuşmalarda yaptığı açıklamalara ve önemli emirlerine değinerek, şunları söyledi: ‘Yılın sloganının hayata geçirilmesi konusunda silahlı kuvvetlerin görevini belirlemek için uzman görüşleri topluyoruz ve bu görüşler toplandıktan sonra önümüzdeki hafta talimat şeklinde silahlı kuvvetlere iletilecektir.’

rasthaber

Yorumlar