SİYONİST GÜÇLER MART AYINDA 436 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ

Siyonist işgal güçleri ve onların milis güç olarak kullandığı yahudi yerleşimcilerden oluşan terör çeteleri tarafından geçtiğimiz Mart ayı içinde Filistinlilere yönelik toplamda 436 saldırı gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 484 Tarih: 04 Nisan 2023 10:41
SİYONİST GÜÇLER MART AYINDA 436 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bunların içinde doğrudan insanların hedef alınması, arazilerin tahrip edilmesi ve düzlenmesi, ağaçların sökülmesi veya kesilmesi, gayri menkullere el konması, iş yerlerinin kapatılması, bariyerler konulması ve bedensel yaralama gibi çok farklı saldırı şekilleri yer alıyor. 

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Komitesi'nin yayınladığı aylık raporda işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği gerilla gücü niteliğindeki yahudi yerleşimci terör çetelerinin Mart ayı içinde Filistinlilere ve onların mülklerine yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılar hakkında ayrıntılı bilgilere yer verildi. 

Raporda Mart ayı içinde en fazla saldırının Nablus vilayeti sınırları içinde gerçekleştirildiği ve burada toplamda 130 saldırı düzenlendiği, ikinci sırada 60 saldırının düzenlendiği Cenin, üçüncü sırada da 46 saldırının düzenlendiği Selfit vilayetinin yer aldığı belirtildi. 

Raporda işgalcilerin ve yerleşimci çetelerin saldırılarının en önemli hedeflerinden birinin yeni yahudi yerleşim alanları oluşturmak amacıyla Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi olduğuna dikkat çekildi. 

İşgal rejimi tarafından Mart ayı içinde ayrıca Filistinlilere 51 yıkım ya da binaların tahliye edilmesi ihtarı gönderildiği bilgisi verildi. Bunların içinde binaların ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıkım ya da askeri eğitim çalışmaları için kullanılacağı için boşaltma ihtarları yer alıyor.

Rapora göre işgal güçleri ve yerleşimci çeteler Kudüs, Ramallah ve Cenin vilayetlerinde Filistinlilere ait 176 dönüm araziyi yahudi yerleşimi faaliyetlerinde kullanmak amacıyla düzlediler. 

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Komitesi Başkanı Müeyyed Şaban, yahudi yerleşimci çetelerin saldırı ve baskınlarının resmi kurum vasıtasıyla yönlendirildiğine ve organize edildiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar