KORSAN İSRAİL'DEN HUMUS'A HAVA SALDIRISI

Siyonist İsrail'in, Suriye'nin Humus şehrinde birden fazla noktaya hava saldırısı düzenlediği açıklandı. 

Görüntülenme: 906 Tarih: 02 Nisan 2023 01:15
KORSAN İSRAİL'DEN HUMUS'A HAVA SALDIRISI

Suriye Haber Ajansı SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, yerel saatle 00.35'te Humus ve Humus kırsalında yer alan birden fazla noktanın, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un kuzeydoğusundan işgal güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.

Haberde, "Hava savunma sistemlerimiz düşman füzelerini karşılayarak bazılarını düşürdü. Maddi hasar meydana geldi. 5 asker de yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Son haftada Siyonist Rejim, Şam'ın kırsalındaki hedeflere ve Halep havaalanına hava saldırısı düzenledi, ancak Suriye hava savunması bu saldırıların çoğunu püskürtmeyi başardı.

Siyonist İsrail’in Suriye'ye yönelik hava saldırıları, Şam hükümetinin Birleşmiş Milletler'deki birçok şikayetine rağmen devam etmektedir. BM Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler'deki diğer sorumlu kurumlar da işgal rejiminin Suriye'deki saldırganlığını durdurmak için henüz herhangi bir adım atmamıştır.

Suriye’den Siyonist İsrail’in Saldırılarına Tepki

Son günlerde Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından işgal rejiminin çirkin saldırılarına tepki gösterdi.
Bakanlığın paylaşımında, “İsrail, El Dana bölgesinde Suriye kuvvetlerine saldırı başlatan terör gruplarıyla koordinasyon halinde barbarca yeni bir saldırı gerçekleştirirken, Suriye’ye karşı canice savaş politikalarını uygulamaya devam ediyor.” ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda, “Bu tekrarlanan saldırılar, ‘İsrail’ ile terör grupları arasındaki yakın koordinasyonu gösteriyor ve krizi uzatmak ve Suriye’nin gücünü yok etmek amacıyla Suriye’ye yönelik niyetleri şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlıyor.” denildi.

Bakanlık, “Suriye, Suriye halkının zafer iradesini elde etmek ve tüm toprakları ve hava sahasında Suriye egemenliğini empoze etmek için tüm bu zorluklara ve faşist saldırılara göğüs germeye hazır olduğunu teyit ediyor.” dedi.

parstoday

Yorumlar