HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin namaz ve itikaf için Mescid-i Aksa’ya ulaşmaya çalışan Filistinlilere saldırmasının, Es-Silsile Kapısı yakınlarında Filistinli bir kadını darp etmesinin ve Mescid-i Aksa içinde cemaate saldırmasının işgalcilere karşı bölgeyi alevlendirebilecek bir cinayet olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 389 Tarih: 02 Nisan 2023 16:30
HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Hammade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinlilerden özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya gitmelerini ve işgalcilerin kirli emellerine karşı Mescid-i Aksa’yı savunmalarını, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurban ayini düzenleme planlarını boşa çıkarmalarını istedi.
 

Direniş kılıcının Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya vefalı olduğunu belirten Hammade, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin yapacakları olası bir ahmaklığın ateş olarak kendilerine döneceğini ifade etti.
 

Hammade, Arap ülkeleri halklarını ve Müslümanları Mescid-i Aksa’yı korumak için büyük fedakârlıklarda bulunan Kudüslülere destek olmaya çağırdı.
 

İşgal güçleri dün gece yarısından önce En-Nakab bölgesindeki Hura köyü sakinlerinden 26 yaşındaki Muhammed Halid El-Useybi’yi Mescid-i Aksa’nın Es-Silsile Kapısı yakınlarında şehit etti.
 

Görgü tanıkları, Filistinli gencin işgal askerleri tarafından Mescid-i Aksa’dan çıkarılarak darp edilen bir genç kızı kurtarmak istediğini ve bu sırada yaşanan itiş-kakış sırasında işgal askerlerinin gencin üzerine ateş açtıklarını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar