KNESSET YENİ BİR ZULÜM YASASINI ONAYLADI

Dün (28 Mart Salı) akşam İsrail işgal rejiminin parlamentosu niteliğindeki Knesset, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde mahkeme kararı olmaksızın polis tarafından evlere baskın düzenlenmesine ve aramalar yapılmasına izin veren yasayı nihai olarak onayladı.  

Görüntülenme: 380 Tarih: 29 Mart 2023 18:35
KNESSET YENİ BİR ZULÜM YASASINI ONAYLADI

Böyle bir yasa ise ise özellikle 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan Filistinlileri daha fazla sıkıştırmayı ve onlar üzerindeki polis baskısını artırmayı hedefliyor. 

İşgal polisi artık söz konusu bölgedeki Filistinlilerin evlerine de keyfi bir şekilde baskınlar düzenleyerek, ruhsatsız silah veya malzemesi bulduğu iddiasıyla onlara binlerce şekel cezalar yazma imkanı bulabilecek. Yasa polislerin, aynen Batı Şeria ve Kudüs'e bağlı mıntıkalarda yaptığı gibi 1948'de işgal edilmiş bölgelerde de Filistinlilerin evlerine gece veya şafak baskınları düzenleyerek geniş çaplı aramalar yapmalarına, arama iddiasıyla evlerin altını üstüne getirerek eşyalara büyük çapta zarar vermelerine, insanları tehdit etmelerine, bütün ahlakî değerlerden uzak durumdaki işgalci polislerin evlerden para veya kıymetli malzemeler çalmalarına imkan verecek. 

Aslında böyle bir yasa siyonist rejimin faşistleşmesinin ve diktatörleşmesinin açık bir göstergesi olmasına rağmen bu yasanın hedefinde büyük ölçüde Filistinlilerin yer alması sebebiyle siyonist toplumun tedirgin olmasına ve tepki göstermesine neden olmuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar