YOAV GALANT'TAN NETANYAHU'YA ÇAĞRI

Siyonist rejimin Savaş Bakanı, Cumartesi gecesi işgal altındaki topraklardaki protestolara nihayet boyun eğerek yargı sistemi reform yasasının askıya alınmasını talep etti. 

Görüntülenme: 409 Tarih: 26 Mart 2023 14:36
YOAV GALANT'TAN NETANYAHU'YA ÇAĞRI

Netanyahu kabinesinin, işgal altındaki topraklarda yaşayanların "anayasal" bir darbe olarak yorumladığı "yargı hukuku reformu" adlı planında, bu rejimin yargı sisteminin yetkileri azaltılırken, yürütme ve yasama erkleri güçlendirilecek.

İranpress'in haberine göre Yoav Galant, yargı reformları konusundaki derin iç anlaşmazlığın İsrail'in güvenliğine yönelik yakın bir tehdit oluşturduğunu belirterek, "Yargı sistemi reformuna son verilmelidir" dedi.

Bunun üzerine Siyonist rejimin İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoaf Gallant'ın Siyonist rejimin yargı reform planına muhalefet etmesi üzerine ırkçı rejimin Başbakanı Benjamin Netanyahu'dan kendisini görevden almasını istedi.

Talebini yineleyen Ben-Gvir, kendi tabiri ile isyancılar olan protestocuların tehdit ve şantajlarına Gallant'ın teslim olduğunu iddia etti.

Yargı kanununda değişiklik yapılması planının ardından işgal altındaki topraklarda her hafta gösteriler yapılıyor.

parstoday

Yorumlar