ÜRDÜN PARLAMENTOSU GASIP İSRAİL'İN BÜYÜKELÇİSİNİN İHRAÇ EDİLMESİNİ OYLADI

Siyonist rejimin Maliye Bakanı'nın Ürdün'ün toprak bütünlüğüne yönelik açıklamaları ve ırkçı tutumları üzerine bu ülke parlamentosu, Siyonist rejimin büyükelçisinin Ürdün'den ihraç edilmesi yönünde olumlu oy kullandı. 

Görüntülenme: 434 Tarih: 23 Mart 2023 11:09
ÜRDÜN PARLAMENTOSU GASIP İSRAİL'İN BÜYÜKELÇİSİNİN İHRAÇ EDİLMESİNİ OYLADI

Siyonist rejimin maliye bakanı Bezalel Smotrich geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Ürdün ve Filistin'in bazı bölümlerinin işgal edilen topraklarla birleştirildiğini gösteren bir harita gösterdi.

İranpress'in bildirdiğine göre Ürdün Parlamentosu üyeleri, dün öğleden sonra Siyonist rejimin büyükelçisinin bu ülkeden sınır dışı edilmesi planına evet oy kullandı.

Filistin Parlamento Komisyonu ve çok sayıda Ürdünlü temsilci, Siyonist rejimin büyükelçisinin Ürdün'den sınır dışı edilmesini talep etti. Ürdün parlamentosu, bu ülkenin hükümetinden Siyonist rejimin büyükelçisini sınır dışı etmesini istedi.

Ürdün Parlamento Başkanı Ahmet el-Sefdi, Temsilciler Meclisi olarak, İsrail [ait] denilen ve Haşimi Krallığı ve Ürdün ve işgal altındaki Filistin topraklarının [İsrail'e] ilhak edildiğini içerek bir haritanın Siyonist Maliye Bakanı tarafından kullanılması konusunda hükümetten etkili ve verimli önlemler almasını istediklerini söyledi.

parstoday

Yorumlar