SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şunları söyledi: ‘Halkımızın kaderini ve haysiyetini Amerika'nın acımasız kuşatması altında veya parası olan bir ülkenin şantajı altında bırakamayız ve onurumu parayla pazarlık edemeyiz. Bizim ve halkımızın onuru hiçbir parayla satın alınamaz. Dünyanın bütün paraları bile bu vatanı savunmak için kanını feda eden insanlarımızın onurunun bedeli olamaz. 

Görüntülenme: 505 Tarih: 13 Mart 2023 17:00
SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Pek çok tahminin aksine bu direniş ilerledi ve devam etti ve istikrarlı kaldı ve birçok zorluğun üstesinden geldi, hatta zaferleriyle, varlığıyla, istikrarıyla ve seçimindeki ve ilerlediği yoldaki kararlılığıyla mucizevi bir şeye imza atmayı başardı. Bu direniş nice başarılara imza atmış ve düşmanı mağlup etmeyi başarmıştır. Allah’a hamd olsun ki bugüne kadar düşman maddi, manevi ve fiili olarak mağlup konumundadır ve düşmanın bir ahmaklık yaptığı her an direniş hazırdır.

Zamanın geçeceğine güvenmek bazılarına fayda sağlamayacaktır. Geçmişte düşman, Hizbullah'ın roketlerinin etkisiz hale geleceğine güveniyordu. Ama her gün yeni füzelerimiz, yeni ve güçlü tesislerimiz olduğunu gördüler. Bu ilerlemeyi durdurmak için güçsüz olduklarını biliyorlar. Kuşatma ve ambargoya başladıkları günden beri direniş ortamının bölüneceği üzerine hesap kurudular ama zamanın geçmesine ve daha fazla baskıya güvenmenin bir faydası yoktu. Biz sabırlı, kararlı ve inançlı insanlarız.

1982'de silahlı askeri direnişe ihtiyacımız olduğu gibi, şimdi de birkaç yıl, bir yıl veya birkaç ay öncesine göre daha güçlü silahlı askeri direnişe ihtiyacımız var.’

rasthaber

Yorumlar