HERZOG YİNE UYARDI: İSRAİL YIKILIYOR

İsrail işgal rejiminin cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in kendisini yıkma tehdidi içeren tarihi bir kriz sürecinden geçtiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 518 Tarih: 07 Mart 2023 03:15
HERZOG YİNE UYARDI: İSRAİL YIKILIYOR

Herzog dün (6 Mart Pazartesi) 100 yerel yönetim başkanıyla istisnai olarak düzenlediği toplantı esnasında yaptığı açıklamada, başında bulunduğu devletin bu sıralarda içinden geçtiği krizin daha önce yaşamış olduklarının hepsinden daha tehlikeli ve daha kritik olduğuna dikkat çekerek, bunu "büyük ulusal kriz" olarak tanımladı. 

Herzog konuşmasında ordunun tartışmanın tamamen dışında kalması gerektiğini vurgulayarak kendince, "İsrail ordusu hepimizin ordusudur. O bizi koruyor. Bize göre hayati öneme sahiptir. O bizim için önemlidir ve onun tartışmanın tamamen dışında kalmasını umuyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Siyonist cumhurbaşkanı siyasi tartışmaların ekonomik hayata yansımasına da temas ederek, ekonomide de çok ciddi bir kriz yaşandığını vurguladı. 

Ekonomik krizle ilgili açıklamasında; "Bütçelerde kısmaları göreceğiz. İş arama taleplerinin ve yoksulluk oranının arttığına yakında şahit olacağız. İnsanlar bankalardaki paralarını çekecekler. Şirketler üretimi durdurmak zorunda kalacak. Muhtemelen buradan çıkacaklar. Bütün bunların, şimdilik ne ile kıyaslayacağımızı bilemediğimiz çok büyük ve korkunç sonuçları olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Herzog işgalci rejimin geleceğini kurtarmak için iktidar ve muhalefeti işbirliği içinde olmaya ve dayanışmaya davet ederek, iktidar ve muhalefetin bugün geçmişe nispetle bir proje üzerinde anlaşmaya çok daha yakın durumda olduğu iddiasında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar