KORSAN İSRAİL'İN AFRİKA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı, gözlemci üye olarak Siyonist rejimin bu birliğe üyeliğinin askıya alındığını açıkladı. Afrika Birliği zirvesinin sonuç bildirgesinde, Afrika Birliği'nin Filistin'in Birleşmiş Milletlere tam üyeliğine verdiği destek vurgulandı. 

Görüntülenme: 448 Tarih: 21 Şubat 2023 09:50
KORSAN İSRAİL'İN AFRİKA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Faqi Muhammed dün gece birlik başkanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada; Siyonist rejimin Afrika Birliği'ne gözlemci olarak üyeliğinin, bu konunun tam olarak soruşturulmasına kadar özel bir komite tarafından askıya alınacağını duyurdu.
Filistin Bilgi Merkezi'nin haberine göre: "Dün İsrail heyeti, Addis Ababa'daki Afrika Birliği zirve salonundan ihraç edildi, çünkü bu toplantıya hiçbir İsrailli yetkili davet edilmedi" diye söyledi.
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine Afrika Birliği'nin desteği
Afrika Birliği Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde: "İsrail'in Filistin ve uluslararası müzakerelerin yeniden başlatılması planlarına muhalefetini kınıyoruz." denildi.
Bu açıklamada, "Filistinlilerin Birleşmiş Milletlere tam üyelik talebini destekliyoruz ve onlar için uluslararası destek talep ediyoruz" diye gelmiş.
Afrika Birliği başkanlarının 36. toplantısı, "Afrika Serbest Ticaret Bölgesi'nin oluşturulmasına hız verilmesi" sloganıyla cumartesi günü Addis Ababa'da başladı ve pazar gecesi sona erdi.
Siyonist parti dün Addis Ababa'da düzenlenen Afrika Birliği toplantısına davet edilmedi ve Siyonist rejimden bir heyet dün toplantıdan ihraç edildi.

TESNİM

Yorumlar