İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SİYONİST REJİMİN ŞAM'A YÖNELİK SALDIRISINA KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejimin Şam ve banliyölerinde yerleşim bölgelerine yönelik düzenlediği ve 20 kişinin şehit olması ve yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıları kınadı. 

Görüntülenme: 392 Tarih: 20 Şubat 2023 22:45
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SİYONİST REJİMİN ŞAM'A YÖNELİK SALDIRISINA KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejimin Şam ve banliyölerinde bazı konutlar da dahil olmak üzere yerleşim bölgelerine yönelik düzenlediği ve çok sayıda masum Suriye vatandaşının şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan saldırılarını şiddetle kınadı. 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejim tarafından gerçekleştirilen yeni saldırılar dizisine ve terör örgütü IŞİD'in Suriye halkına yönelik saldırılarına atıfta bulunarak, bu iki terörist varlığın bağlantısını ve koordinasyonunu doğal ve içsel bir bağlantı olarak adlandırdı ve iki hafta önceki yıkıcı depremin etkileriyle karşı karşıya kalan Suriye ulusunun içinde bulunduğu durumda, bu ülke halkının acısını ve ıstırabını derinleştirmeye çalışıyorlar.
Kenani, saldırgan Siyonist rejim tarafından Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün mükerrer ihlaline karşı Batılı ülkelerin sessiz kalmasını utanç verici olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumdan ve sorumlu uluslararası kuruluşlardan, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Siyonist terör rejiminin Birleşmiş Milletler üyesi bir ülkeye yönelik saldırısına karşı acil, ciddi ve etkili bir yanıt vermesini istedi.
Pazar sabahı 00:22'de İsrail terör devleti, işgal altındaki Golan'dan çok sayıda füzeyle Suriye'ye saldırdı ve bu sırada, Şam şehri ve banliyölerinde yerleşim bölgeleri de dahil olmak üzere füze savunmasının karşılık verdiği ve füzelerin çoğunu düşürdüğü bazı bölgeleri hedef aldı.
Şimdiye kadar, bu saldırı ilk istatistik olarak beş şehit ve 15 yaralı bıraktı, bunların bir kısmı ciddi durumdadır. Bu saldırıda çok sayıda konut yıkıldı ve Şam'ın bazı mahalleleri ve banliyölerinde maddi hasar meydana geldi.

tesnim

Yorumlar