SUDAN HALKI SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Sudan’daki ‘Kudüs Emanetim’ Buluşması Genel Sekreteri Muiz Zekeriyya, Sudan halkının ülkesinde bazı şahısların işgal rejimiyle normalleşmek için yaptığı ‘kişisel çıkarlı’ normalleşmeye karşı durmaya devam edeceğini belirterek, Sudan’da hakim rejimde yer alan bazı şahısların işgalci İsrail ile yaptıkları normalleşmenin devleti temsil etmediği gibi Filistin davasını ve Kudüs’ü destekleyen Sudan halkını da temsil etmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 458 Tarih: 20 Şubat 2023 01:47
SUDAN HALKI SİYONİST REJİMLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Filistin Enformasyon Merkezi'ne röportaj veren Zekeriyya, "Yapılan normalleşme, Sudan halkıyla işgalci varlık arasında bir normalleşme değildir. Aksine olup biten, işgal rejimiyle kendilerini Sudan’a nispet eden ancak Sudan’ı ve halkını temsil etmeyen şahıslar arasında yapılan bir ilişkidir. Bu, söz konusu kişilerle işgal rejimi arasında yapılmış kişisel bir ilişkidir.” dedi. 

Sudanlı aktivist devamla, “Aslında bu normalleşme sayılmaz. Zira bu, Sudan halkının çıkarı için değil, kişisel çıkarları için ilişki kuran bazı şahısların bireysel ilişkisidir. İşgal rejimiyle ilişki kuranlar halk tarafından seçilmiş (dolayısıyla halkı temsil eden) kişiler değildir. Onları yönetime getiren bir seçim dayanağı da yoktur.” ifadesini kullandı. 

İşgal rejimiyle normalleşmeye karşı durmaya da değinen Sudanlı aktivist şunları söyledi:

“Bütün grupları, teşkilatları, bütün katmanları, İslami ve ulusal çevreleriyle Sudan halkı, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Sudan ziyaretini ve Sudanlı yetkililerle görüşmesini reddetti. Bunun Sudan halkına ve Sudan’da meydana gelen değişime karşı bir eylem olduğunu ifade etti. Bu görüşme, ülkeye asla bir fayda sağlamayacaktır. Sudanlı çevreler normalleşmeye karşı köklü bir tavır sergilemek ve Sudan halkının bunu reddettiğini ifade etmek için meydanlarda çalışmalar yapıyor. Geçen Cuma hutbelerinde imamlar normalleşmeyi gündeme getirip işlediler.”

Sudan halkının Filistin’in yanında olduğunu ve onu yalnız bırakmayacağı konusunda sesini bütün dünyaya, Sudanlı yetkililere ve Filistinlilere duyuracağını belirten Zekeriyya, “Sudan ile Siyonistler arasında yapılan açılım gerçekleşmesi mümkün olmayan hususlardandır. Bunun gerçekleşmesi mümkün değildir. Hatta normalleşme avlusuna girme noktasında Sudan’dan önce davranan ülkelerde bile bu ülkelerin halklarıyla Siyonist rejim arasında bir açılma olmadı. Sudan devleti üç ‘hayır’ sahibi olmayı sürdürecektir. Bunlar,  işgal rejimiyle ‘görüşmeye hayır’,  onu ‘tanımaya hayır’ ve ‘onunla barışa hayır’dır. Bu üç ‘hayır’ın Siyonist Dışişleri Bakanı'nın sandığı gibi ‘evet’e dönüşmesi mümkün değildir.” diyerek Sudan halkının net tavrını ifade etti.

Sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistinli kardeşlerime mesajım şudur: Sabredin, sabrı tavsiye edin, nöbete devam edin ve Allah’tan korkun. Sizler üstün geleceksiniz (inşallah). Biz sizinle beraberiz. Sizi asla yalnız bırakmayacağız (ve hayal kırıklığına uğratmayacağız). Sudan yönetimini elinde bulunduranların yaptığı gibi bizler asla sizden vazgeçmeyeceğiz. Duamızla, malımızla, sesimizle, sözümüzle, meydanlardaki tutum ve duruşumuzla Filistin halkının yanındayız. Siyonist gaspçıyı mübarek Filistin topraklarından çıkarmak için sizinle ön safta savaşmaya hazırız”.

Sudan halkına da mesajının olduğunu belirten Zekeriyya, “Bilinen ve alışık olduğumuz duruş ve tutumunuzu sürdürünüz. Çıkar sahibi bazı (sözüm ona) seçkin (!) kişilerin verdikleri yalan vaatlara kanmayın.” hatırlatmasını yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar