BAE-SİYONİST İSRAİL ARASINDA İLİŞKİLER GELİŞİYOR

BAE’nin bir yetkilisi, Abu Dabi ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin artarak geliştiğine değinerek, iki taraf arasındaki ilişkiyi güzel bir evlilik olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 408 Tarih: 19 Şubat 2023 10:43
BAE-SİYONİST İSRAİL ARASINDA İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Abu Dabi Yatırım Ofisi Genel Müdür Vekili Abdullah el-Şemsi, BAE ile Tel Aviv arasındaki ilişkiyi güzel bir evlilik olarak nitelendirdi ve Abu Dabi'nin Tel Aviv'in Asya'ya ulaşma yolu olduğunu söyledi.

Abdullah el-Şemsi, Siyonist rejim gazetelerinden "Jerusalem Post’a" verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Asya'ya gitmek isteyen herhangi bir İsrail şirketi Abu Dabi'den geçmek zorundadır.

Endonezya, Hindistan, Türkiye ve daha birçok ülke ile serbest ticaret anlaşmalarımız var ve bu, İsrail firmalarının bu pazarlardan ihracat yapması için BAE'nin ve özellikle bizim şirketimizin önemli olmasının sebebidir.

Abu Dabi hükümeti özellikle sağlık, biyoteknoloji, tarım teknolojisi, turizm ve bilgi ve iletişim alanlarında faaliyet gösteren şirketler olmak üzere İsrail'den yenilikçi şirketler getirmeye odaklandı.

Abu Dabi ve İsrail arasında güzel bir evlilik var. Bizim sağlayabileceklerimiz, İsrail ile ticareti ve uluslararası ticareti daha da geliştirmemize imkân sağlayacaktır.’

Birleşik Arap Emirlikleri, Fras Körfezinde Eylül 2020'de Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren ilk Arap ülkesidir. Taraflar arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin anlaşmanın imzalanmasından bu yana iki taraf, başta ekonomi olmak üzere çeşitli alanlarda birçok anlaşmaya imza atmış ve bunlardan en önemlisi Mayıs 2022 sonunda imzalanan serbest ticaret anlaşması olmuştur.’

rasthaber

Yorumlar