SİYONİST HEYET AFRİKA BİRLİĞİ TOPLANTISINDAN ATILDI

Afrika Birliği toplantısına gizlice giren Siyonist rejim heyeti, bu birliğin güvenlik güçleri tarafından dışarı atıldı. 

Görüntülenme: 447 Tarih: 18 Şubat 2023 06:54
SİYONİST HEYET AFRİKA BİRLİĞİ TOPLANTISINDAN ATILDI

Haber kaynaklarının açıklamalarına göre, Siyonist rejim heyeti, diğer kişilerin kimlik kartlarını kullanarak gizlice Afrika Birliği toplantısına girdi ve güvenlik güçleri onları teşhis ederek dışarı attı.

Siyonist rejim heyeti Afrika Birliği toplantısının açılış oturumuna davet edildiğini iddia etti. Ancak iddialarını kanıtlayamadılar. Sonuç olarak, toplantıdan atıldılar.

Siyonist heyetin Afrika Birliği toplantısından çıkarılması, Tel Aviv'in Afrika Birliği'nin gözlemci üyesi konumunu henüz doğrulamayı başaramadığını gösteriyor. Öte yandan güvenlik güçlerinin bu eylemi, Afrika ülkelerinin Siyonist rejimin Afrika Birliği'ndeki varlığını tanımadığını gösteriyor.

Afrika Birliği Komisyonu başkanı 2021'de tek taraflı olarak Siyonist rejimi bu birliğin gözlemci üyesi olarak tanıttı. Bu eyleme, Cezayir de dahil olmak üzere birçok Afrika ülkesi şiddetle karşı çıktı. Afrika ülkelerinin protestolarının ardından Afrika Birliği, geçtiğimiz Şubat ayında Tel Aviv'in Afrika Birliği'ne üyelik kararını erteledi.

Afrika Birliği, Addis Ababa'da düzenlediği 35'inci toplantısında, bu konuyu 7 başkandan oluşan bir komitenin incelemesi için Tel Aviv'in bu birliğe üyeliğinin ertelenmesini önerdi.

rasthaber

Yorumlar