BU HAFTA 4 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Filistinli direnişçilerin geçen hafta Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdikleri 218 direniş eyleminde 4 işgalci öldü ve 8 işgalci de yaralandı. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 18 Şubat 2023 11:21
BU HAFTA 4 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

10-16 Şubat tarihleri arasındaki direniş eylemlerini belgeleyen Filistin Bilgi Merkezi, söz konusu dönemde 6 Filistinlinin de şehit olduğunu açıkladı.
 

Merkezin yayınladığı raporda geçen hafta 25 ateş açma, 2 bıçaklama ve bir otomobille çarpma, 8 işgalcilerin araçlarını tahrip etme ve bir de işgalcilere ait araçları ve tesisleri ateşe verme eylemi gerçekleştirildiği belirtildi.
 

Raporda, Filistinli direnişçilerin geçen hafta işgal güçlerine ait bir insansız hava aracını düşürdükleri, işgal güçlerine ve askeri kontrol noktalarına yönelik 9 el yapımı patlayıcı atma eylemi gerçekleştirdikleri kaydedildi.
 

Raporda ayrıca Filistinli gençlerin 33 yerde Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koydukları ve 3 yerde işgal güçlerine molotof kokteyli ve havai fişek attıkları bildirildi. 
 

Filistin Bilgi Merkezi, geçen hafta Batı Şeria ve Kudüs’te işgal karşıtı 3 gösteri düzenlendiğini ve 75 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını, Filistinli gençlerin işgalcilere yönelik 57 taş atma eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 

Merkezin verilerine göre Ocak ayında Filistinli direnişçiler işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan 1448 direniş eylemi gerçekleştirirken, geçen ayki eylemlerde 7 İsrailli öldü ve 48 İsrailli yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar