MUKTEDA SADR SURİYE'YE YÖNELİK ABD YAPTIRIMLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Irak'taki Sadr hareketinin lideri, Suriye'ye yönelik ambargo ve ablukanın tamamen kaldırılmasını talep ederek, ekonomik ablukanın yalnızca ulusların yıkımına yol açtığını söyledi. 

Görüntülenme: 414 Tarih: 18 Şubat 2023 02:51
MUKTEDA SADR SURİYE'YE YÖNELİK ABD YAPTIRIMLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Fars haber Ajansının raporuna göre Irak'ta Sadr hareketinin lideri Seyyid Muktedi Sadr, bir tweet'te, son depremin ardından Suriye halkının çektiği çifte acıya atıfta bulunarak, dünyadaki tüm ülkeleri Suriye'ye yönelik yaptırımları ve ekonomik ablukayı tamamen kaldırmaya çağırdı.

Mukteda Sadr, hükümetlere yönelik herhangi bir ekonomik yaptırımın, halkın sefaletine ve açlığına yol açması dışında sömürge ülkelerde istenen sonuçlara yol açmayacağını da sözlerine ekledi.

Irak'ın Sadr hareketinin lideri, Suriye halkının yıkım, hastalık, açlık, yoksulluk, terör, adaletsizlik ve yakıtsızlık, mali yoksulluk ve moral eksikliği ve diğer sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Mukteda Sadr, Suriye halkının en temel yaşam haklarından mahrum bırakıldığına dikkat çekerek, şunları ekledi: Suriye'ye uygulanan ekonomik ablukanın sonucu parçalanma, zorunlu göç ve yerinden edilme, yolsuzluk, kaynak hırsızlığı ve hastalık olmuştur.

Bu bağlamda, El-Feth Irak parlamento koalisyonunun bir üyesi olan Kerim Elivi, dün (Perşembe) Amerikalıların Irak'ın Suriye'ye insani yardım göndermesini engellediğini duyurdu.

parstoday

Yorumlar