CEZAYİR KORSAN İSRAİL'İN ÜYELİĞİNİ İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Haber kaynakları Cezayir'in Siyonist rejimin Afrika Birliği'ndeki gözlemci üyeliğini iptal etmeye çalıştığını duyurdu. 

Görüntülenme: 476 Tarih: 16 Şubat 2023 21:01
CEZAYİR KORSAN İSRAİL'İN ÜYELİĞİNİ İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Bazı Cezayirli kaynaklar, bu ülkenin yaklaşmakta olan zirvesinde,ülkenin Siyonist rejimi Afrika Birliği'ndeki gözlemci üyeliğinden mahrum bırakma çabalarını bildirdi.
Bu habere göre, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamareh'in Güney Afrika ziyareti, Afrika Birliği Zirvesi'nin düzenlenmesi hazırlıkları paralelinde olup, Birlik Yürütme Konseyi'nin yeni toplantısı dün ve bugün Perşembe günü yapılacak.
Kaynaklara göre Siyonist rejim, Afrika ülkelerine bu rejimi gözlemci üye olarak kabul etmeleri için baskı yaptı ve bu ülkelerle mali teşvikler, önerilen projeler ve diğer bazı konularda müzakereler yürütüyor.
Geçen yıl Afrika Birliği, Cezayir, Güney Afrika ve Mısır liderlerinin şiddetli muhalefetinin ardından Siyonist rejimin birliğe gözlemci üye olarak kabul edilmesini askıya aldı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında Cezayir, Tunus, Mısır, Libya ve Moritanya, Afrika Birliği Komiseri Moussa Faki'nin Siyonist rejimin bu birliğe üyeliğine ilişkin anlaşmasına karşı çıktı.
Yaklaşan Afrika Birliği zirvesinin 18 ve 19 Şubat tarihlerinde Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yapılması planlandığını belirtmek gerekir.

tesnim

Yorumlar