HAMAS'TAN BEN-GVİR'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade, işgal hükümetindeki fanatik bakanlardan Itamar Ben-Gvir’in Filistin halkının direnişine karşı koymaktan aciz olduğunu ve ne yapacağını bilemediğini söyledi. 

Görüntülenme: 412 Tarih: 11 Şubat 2023 12:33
HAMAS'TAN BEN-GVİR'İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Ben-Gvir’in açıklamalarının pratikte hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini belirten Hammade, Filistin halkının mübarek ve büyük bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.
 

Hamas sözcüsü, Mescid-i Aksa’da nöbet tutanlar ile Cenin’de, Tulkerem’de, Kudüs’te, 1948’de işgal edilen topraklarda, Akabetu Ceber Kampı’nda, El-Halil’de ve bulundukları her yerde işgale karşı direnenleri selamladı.
 

Mescid-i Aksa’da nöbete devam etme çağrısında bulunan Hammade, Mescid-i Aksa’da tutulan nöbetin davayı diri tuttuğuna dikkat çekti.
 

Arap ve İslam ülkeleri halklarına seslenen da Hammade, Mescid-i Aksa’yı tehdit eden tehlike karşısında sessiz kalmamalarını istedi.
 

İşgal rejimi bakanlarından Itamar Ben-Gvir’nin dün akşam gerçekleştirilen otomobille çarpma eyleminin ardından Doğu Kudüs’te “Koruyucu Kalkan-2” adıyla operasyon düzenleyeceklerini açıklaması işgal rejimi eski polis şefleri arasında da alay konusu oldu.
 

İşgal polisi ihtiyat subayları, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir’in sahadaki güvenlik konusunda en ufak bir bilgisinin olmadığını, açıklamalarının içinin boş olduğunu ve güvenliğe zarar verdiğini söylediler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar