BUGÜN İSLAM İNKILABI'NIN ZAFER YILDÖNÜMÜ

İran’da İslam Devrimi Zaferi’nin 44. yıl dönümü kutlamaları başta başkent Tahran olmak üzere birçok kentte başladı. 

Görüntülenme: 462 Tarih: 11 Şubat 2023 21:18
BUGÜN İSLAM İNKILABI'NIN ZAFER YILDÖNÜMÜ

İran’da İslam Devrimi Zaferi’nin  44. yıl dönümü kutlamaları başta başkent Tahran olmak üzere birçok kentte yerel saatle 00.09’da başladı.

Tahran kentinde her sene olduğu gibi 11 Şubat yürüyüş merasimi vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Tahran’daki törene İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi başta olmak üzere Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, Hükümet Sözcüsü Ali Bahadıri Cehromi, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Emniyet Gücü Genel Müdürü Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Petrol Bakanı Cevad Ovci ve bir dizi hükümet ve askeri yetkililer katıldı.

11 Şubat Yürüyüşüne katılan İran halkı ABD ve İsrail aleyhine slogan atarak, İslam Devrimi Kurucu Lideri İmam Humeyni (ra) ve Ayetullah Hamanei’ye bağlılık yemini etti.

Tahran'daki Azadi meydanında düzenlenen törende devrimin 44. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.

Devrim Muhafızları Ordusu ise yerli imkanlarla üretip kullanım haline getirdiği balistik füzesi “İmad” ile insansız hava aracı (İHA) Şahed-136 gibi silahlarını gözler önüne serdi.

İran'da her sene İmam Humeyni'nin Paris'ten dönüş tarihi olan 1 Şubat ile devrimin ilan edildiği 11 Şubat arasındaki 10 gün boyunca çeşitli kutlama etkinlikleri düzenleniyor. Başkent Tahran ve ülkenin diğer kentlerinde 11 Şubat'ta kalabalık törenlerle devrim kutlaması gerçekleştiriliyor.

Tahran İslami Tebliğat Kurumu Koordinasyon Konseyi Başkanı Hüccetülislam Muhammed Hüseyin Musapur, İslam Devrimi etkinliklerine dair yaptığı son açıklamada,  “İslam Devrimi zaferinin 44. yıl dönümü nedeniyle Cumartesi günü ülkenin 1400 kenti ile 38 bin köyde yürüyüşler yapılacak.”  demişti.

tesnim

Yorumlar