TERÖRİST İSRAİL İRAN'IN SURİYE'YE GÖNDERDİĞİ YARDIM KONVOYLARINI VURACAK

İsmi açıklanmayan bir İsrail askeri yetkilisi Perşembe günü Suudi Elaph gazetesine verdiği demeçte, İsrail'in ülkedeki yıkıcı depremin ardından kurtarma çabaları sırasında İran'ın insani yardım kisvesi (!) altında Suriye'ye gönderdiği herhangi bir silahı vurmaktan çekinmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 749 Tarih: 10 Şubat 2023 18:22
TERÖRİST İSRAİL İRAN'IN SURİYE'YE GÖNDERDİĞİ YARDIM KONVOYLARINI VURACAK

Adı açıklanmayan yetkili, İran'ın krizden yararlanarak Hizbullah ve Suriye'ye silah ve teçhizat göndermek niyetinde olduğuna dair istihbarat olduğunu da sözlerine ekledi.

Yetkili ayrıca İsrail'in Suriye'ye insani yardım sağlamaya hazır olduğu iddialarına da değinerek, İsrail'in böyle bir talep almadığını ve raporların görünüşte İsrail'i "ilgisi olmayan meselelere" itmek için yayınlandığını söyledi. Yetkili, İsrail'in talep edilmesi halinde gereken her yerde yardım sağlamaya hazır olduğunu vurguladı.

İran, depremden bu yana Suriye'ye çok sayıda kargo uçağı gönderdi

İnsani yardım taşıyan bir dizi İran uçağı, depremden sonraki günlerde Suriye'ye indi. Irak’taki Hizbullah ve İran destekli direniş grupları da felaketten bu yana Suriye'deki insani yardım çabalarına katıldı.

İsrail'in Suriye'yi hedef aldığı iddia edilen son hava saldırısı, Irak'tan Suriye'ye geçiş yapan bir kamyon konvoyunun hava saldırılarıyla vurulmasının ardından Ocak ayı sonlarında bildirildi. Elaph'ın haberine göre, konvoyun yiyecek ve diğer ürünlerin arasına gizlenmiş silahlar taşıdığı iddiasındaydı.

(Olay sonrası çekilen resim ve videolarda kamyonlarda sağlık malzemesi olduğu kesin olarak tespit edilmişti. İsrail’in iddialarının yalan ve iftira olduğu ortaya çıktı.)

/The Jarusalem Post-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar