DİRENİŞ GRUPLARI GASIP İSRAİL'E KORKU SALIYOR

Filistin Hamas hareketi askeri kolu el Kassam tugaylarına bağlı olarak Akabe Cebr Kampı Tugayı isimli yeni direniş grubu varlığını Eriha şehrinde açıkladı. 

Görüntülenme: 596 Tarih: 07 Şubat 2023 00:10
DİRENİŞ GRUPLARI GASIP İSRAİL'E KORKU SALIYOR

Son bir yılda Filistin'in farklı şehirlerinde yeni direniş gruplarının ortaya çıkması, Siyonist işgal rejimi için bir kâbusa dönüştü. Aslanların Yuvası veya Arin el Esud, Nablus'ta oluşan en önemli gruplardan biridir. Geçen yıl bu direniş grubu, işgal altındaki topraklarda da dahil olmak üzere Siyonistlere yönelik operasyonların çoğunu gerçekleştirdi. Arin el-Asud'un oluşumu, Batı Şeria'nın silahlanmaya doğru hareketi anlamına geliyordu. Şimdi, Batı Şeria'daki Eriha bölgesinde de , bir başka El-Kassam taburunun kurulmasına tanık oluyoruz. Bu taburun Eriha'da kurulması önemlidir çünkü geçmişte Eriha, işgalciler için Batı Şeria'da barışçıl bir şehir olarak biliniyordu. Ayrıca Eriha'da bir tabur kurulması, bu barışçıl şehrin Siyonistlere karşı öfkesini temsil ediyor, çünkü bu şehir son iki haftadır Siyonist güçler tarafından kuşatma altında. Eriha belediye başkanı Abdul Karim Sadr, işgalci rejimin kabinesinin Eriha şehrini kuşatmaya devam ettiğini ve başta Akabe Cebr kampı vatandaşları olmak üzere bölge sakinlerine toplu cezalandırma politikası uygulamaya devam ettiğini ve çok fazla hasara yol açtığını söyledi. Bu hasat sezonunda çiftçilere ise büyük zararların verdirildiği bildirilmektedir. 

"Akabe Cebr Kampı Taburu" olarak bilinen direniş grubunun oluşumu, işgalci İsrail rejimi için ilk adımda bir başarısızlıktı çünkü bu tabur kahramanca direnmeyi başardı ve Siyonist orduyu geri çekilmeye zorladı.

 

Siyonist rejim için en ciddi yenilgi, "Akabe Cebr Kampı Taburu" adlı bir direniş grubunun kurulmasının, bu rejim için büyük bir istihbarat ve güvenlik darbesidir. Çünkü bu silahlı direnişin oluşumu Batı Şeria'daki direnişin kapsamını genişletmek anlamına geliyor.  Siyonist istihbarat servislerinin kısa bir dönem önce Nablus'taki Arin el-Asud taburunu ve Cenin kampı taburunu imha etme sözü vermesine rağmen, bu konuda başarısız olmakla kalmadı, aynı zamanda yeni bir direniş kolunun oluşumuna da tanık oldu.Bu kez de yeni direniş grubu, Eriha'da kuruldu.  İsrail alanında uzman olan "Recei el Kurki ", Eriha'da El Kassam tugaylarının yeni kolunun  ortaya çıkmasının, uzun süredir direniş gruplarını yok edebileceğini iddia eden bir içiboş  sistem olan İsrail güvenlik sistemine güçlü bir darbe olduğunu söylüyor. 

Eriha'da "Akabe Cebr Kampı Taburur" olarak bilinen bir direniş grubunun oluşumu, Batı Şeria'da direniş gruplarının çoğalmasını temsil ediyor. Batı Şeria'da direniş gruplarının çoğalması, Siyonist rejimin Filistinlilere karşı şiddeti artırdığı bir durumda ortaya çıkıyor. Diğer bir deyişle, Filistinlilere yönelik yaygın şiddetin sonucu, rejimin terörüne karşı kendilerini savunma ve misilleme kararlılıklarını daha ciddi hale getirdi ve işgalci rejime bir tür meydan okuma ve savaş çağrısı anlamı da taşıyor. Bu da Siyonistlere Filistinlilere yönelik şiddeti sürdürmeleri için bir uyarıdır.

Parstoday

Yorumlar