HUSAM BEDRAN'DAN ERİHA ŞEHİTLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, dün (6 Şubat Pazartesi) sabah işgal güçlerinin Eriha'daki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilen İzzettin Kassam Tugayları'na mensup gençlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 507 Tarih: 07 Şubat 2023 17:53
HUSAM BEDRAN'DAN ERİHA ŞEHİTLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Bedran açıklamasında, şehitlerin direnişçilerin yollarını aydınlatan meşaleler olduğunu, bir neslin ardından diğer neslin bu meşalelerin gösterdiği yolu izlediğini, Filistin halkının şehitleriyle iftihar ettiğini ve şereflendiğini, onların Filistinlilerin başlarında birer taç gibi olduklarını dile getirdi.

Bedran, dün şehit olan Kassam mücahitlerinin işgalcilerin anlık baskınlarını engellemek için hazırlıksız bir şekilde karşılarına çıktıklarını, verdikleri mücadeleyle direniş yolunda beyaz bir sayfa oluşturduklarını, konum, zaman ve şartlar açısından bir örnek teşkil ettiklerini vurguladı. 

Bedran onların mücadelelerinin aynı zamanda iradenin her şeyin üstünde olduğunu, engellerin ve aşırılıkların işgale direnen bir direnişçinin görevini yerine getirmesine engel olamayacağını gösterdiğini ifade etti. 

Siyonist işgal güçlerinin dün sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinin doğu kesiminde yer alan Eriha şehrindeki Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 5 mücahit şehit edilmişti. 

İşgal askerleri dün sabah saatlerinde Akabetu Ceber Mülteci Kampı'na geniş çaplı bir baskın düzenlemiş ve bu baskın direniş güçleriyle işgalci askerler arasında çatışmaya neden olmuştu. 

Çatışmada Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup, 21 yaşındaki Refet Vail Uveydat, 22 yaşındaki Malik Avni Lafi, 22 yaşındaki Edhem Mecdi Uveydat, 27 yaşındaki İbrahim Vail Uveydat ve 28 yaşındaki Sair Uveydat şehit oldu. 

İşgalci askerlerin mülteci kampından çekilirken şehit edilen gençlerin naaşlarını da rehin alarak yanlarında götürdükleri haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar