GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ SÜRGÜN YASASINI ONAYLADI

İşgalci siyonist rejimin sözde parlamentosu durumundaki Knesset bugün (30 Ocak Pazartesi), 1948 Bölgesi ve Kudüs esirlerinin ailelerine ait kimlik veya ikamet haklarının alınmasına ve mal varlıklarına el konmasına dair yasa tasarısının ilk okumasını onayladı.  

Görüntülenme: 375 Tarih: 30 Ocak 2023 08:38
GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ SÜRGÜN YASASINI ONAYLADI

Siyonistlere ait Yisrail Hayom gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde yasa tasarısına göre işgal rejiminin sözde İçişleri Bakanı, İsrail hedeflerine yönelik eylemler gerçekleştirmekle itham edilen Filistinli esirin, Filistin Yönetimi'nden maaş almış olan aile efradından "İsrail" kimliğini ya da Kudüs'te ikamet hakkını alabilecek ve bütün mal varlığına el koyabilecek. O durumda bu ailenin 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşaması engellenerek Gazze dahil olmak üzere Filistin Yönetimi'ne bağlı bölgelere sürgün edilecek. 

Haberde yasa tasarısına Knesset üyelerinin büyük bir kesiminin onay verdiği ve hükümet ortağı partilere mensup üyelerin yanı sıra muhalefet partilerinden de birçok üyenin lehte oy verdiği, böylece toplamda 120 sandalyeli Knesset'te 106 kabul oyu çıktığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar