FİLİSTİNLİ ESİR ISRAR MUHAMMED EL BERĞUSİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah'ın Kuber (Kaubar) kasabasının ahalisi dün (25 Ocak Çarşamba) akşam, siyonist işgal zindanlarında tutulan Hamas mensubu esirlerden Israr Muhammed El-Berğusi'nin özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle bir kutlama töreni düzenledi. 

Görüntülenme: 479 Tarih: 26 Ocak 2023 08:33
FİLİSTİNLİ ESİR ISRAR MUHAMMED EL BERĞUSİ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

Israr El-Berğusi'nin özgürlüğe kavuşmasının kutlanması için düzenlenen törene çevredeki kasaba ve köylerden de birçok kişi katıldı. Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in Zahiriyye kasabasından da büyük bir konvoy harekete geçti. Kutlama törenine katılmak için El-Berğusi'nin evine ulaşmaya çalışanların arabaları Ramallah'ın caddelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Katılanlar Hamas bayraklarını taşırken, esirler, şehitler ve direniş hakkında bestelenen marşları okudular. 

Özgürlüğüne kavuşan El-Berğusi aynı zamanda işgal zindanlarındaki esirlerin liderlerinden mesaj getirdi. 

El-Berğusi, kendisinin özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu dile getirirken, halen işgal zindanlarında kalmaya devam eden ve acılar çeken esirlerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı. 

Israr El-Berğusi, işgal zindanlarında 25 yıl esaret hayatı çektikten sonra 25 Mart 2021 tarihinde 67 yaşında vefat eden kahraman komutan Ömer El-Berğusi, onun şehit oğlu Salih ve halen esaret altında olan bir diğer oğlu Asım başta olmak üzere Kuber'in esir ve şehitlerinin de asla unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar