NETANYAHU'NUN ESRARENGİZ ÜRDÜN ZİYARETİ

İsrail işgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu, Ürdün'ün başkenti Amman'a önceden hakkında herhangi bir açıklama yapılmayan bir ziyaret düzenleyerek Ürdün Kralı II. Abdullah'la görüşme yaptı.  

Görüntülenme: 473 Tarih: 25 Ocak 2023 16:35
NETANYAHU'NUN ESRARENGİZ ÜRDÜN ZİYARETİ

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Amman'a önceden duyurusu yapılmayan bir ziyaret düzenleyerek Kral Abdullah'la görüşme gerçekleştirdiği bilgisi verildi. 

Ziyaretin işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı tehdit eden uygulamalarının ve yerleşimci terör gruplarının buraya baskınlarının artması, ırkçı siyonist Itamar Ben Gvir'in Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesi ve Ürdün Büyükelçisinin burayı ziyaret etmesine izin verilmemesi sebebiyle gerginliğin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamada, Kral Abdullah'ın Netanyahu'yla görüşmesi esnasında kutsal Mescidi Aksa'nın tarihi ve yasal konumunun korunmasının önemi ve buraya hiçbir şekilde dokunulmaması gerektiği hususlarına özellikle vurgu yaptığı belirtildi. 

Ayrıca Kral Abdullah'ın barışın zemininin oluşturulabilmesi için sükunetin sağlanması ve şiddet faaliyetlerinin önüne geçilmesi gerektiğini hatırlattığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar