İBRAHİM EMİN EL SEYYİD: DÜNYANIN KADERİNİ DİRENİŞ EKSENİNİN GÜCÜ BELİRLEYECEK

Hizbullah Siyasi Meclis Başkanı, bugün dünyanın kaderini direniş ekseninin gücünün belirlediğini vurgulayan şehit Süleymani, tüm Müslümanlara örnek oldu. 

Görüntülenme: 562 Tarih: 11 Ocak 2023 19:26
İBRAHİM EMİN EL SEYYİD: DÜNYANIN KADERİNİ DİRENİŞ EKSENİNİN GÜCÜ BELİRLEYECEK

Hizbullah siyasi konsey başkanı İbrahim Emin el-Seyyid, Korgeneral Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis ve yoldaşlarının şehadetinin üçüncü yıldönümü münasebetiyle Lübnanlı Müslüman alimlerin bir araya gelmesiyle düzenlenen törenle duyurdu. Şehit Süleymani Müslümanlar için bir şehit, Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis ise Serdar Süleymani ve silah arkadaşı için zorlu görevlerde güvenilir bir kardeşti.
Emin el-Seyyid ekledi: "Şehit Süleymani, askerlerine her zaman komutan olduklarını aşılamış ve İslami ve Kurani zafer peşinde koşmuştur. Hacı Kasım Süleymani, mazlumların, mağdurların ve Mücahitlerin destekçisi ve yardımcısıydı.
Düşmanların mazlumla mazlumu bölme çabalarına da değinerek, "Düşman, İslam devriminin son 40 yılda kazandığı zaferden sonra savaşçı ve mücahit olan mazlum ve mağdur arasında fark yaratmaya çalışıyor. Ancak düşmanların bu planı, savaşçıların direnişi ve farkındalığı sayesinde büyük ölçüde bozguna uğratıldı." belirtti.
"Bize düşen görev farklılıklardan bahsetmek değil, tartışmalarımız anlaşmalar ve ortak noktalar üzerine olmalıdır ve siyasette ve medyada farklılıklardan bahsetmek yasaktır. Bu aşamada düşmanlar istese de istemese de bölge direniş çağına, yani İslam, haysiyet, şeref, istiklal ve irade çağına girmiştir." söylediğini aktardı.
Bu Hizbullah yetkilisi devam etti: "Başarısızlık, zayıflık, bağımlılık ve birbirimize karşı komplo kurma dönemini geride bıraktık ve direniş, güç ve zafer çağına girdik. Ukrayna'daki savaşın dünyanın kaderini belirleyeceğini çünkü dünyayı çok kutuplu hale getireceğini söylüyorlar. Bu doğru ama dünyanın kaderini belirleyen tek sebep bu değil. Durumun değişmesine neden olan birçok sebep var."

tesnim

Yorumlar