SİYONİST BEN-GVIR GERİ ADIM ATTI

 

Görüntülenme: 414 Tarih: 02 Ocak 2023 20:06
SİYONİST BEN-GVIR GERİ ADIM ATTI

Aşırı ırkçı siyonist liderleri bir araya getiren yeni koalisyon hükümetinde sözde Ulusal Güvenlik Bakanı olan ve terörist Meir Kahane'nin kurmuş olduğu Kach isimli terör örgütü kökenli Itamar Ben-Gvir, bu akşam (2 Ocak Pazartesi) işgal hükümeti başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra bu hafta içinde sözde bakan sıfatıyla Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme planından vazgeçtiğini duyurdu. 

Irkçı siyonist Ben-Gvir'in Aksa'yı basma planında vazgeçmesinde Filistin direnişinin yaptığı uyarıların etkisi olduğu tahmin ediliyor. İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ben-Gvir'in böyle bir baskın düzenlemesinin çok tehlikeli gelişmelerin fitilini çekebileceği uyarısında bulunmuştu. 

Bu arada siyonistlere ait Kan 11 isimli tv kanalı, Ben-Gvir'in yakın bir gelecekte Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme fikrinden vazgeçmiş olmadığını ancak Netanyahu'yla görüşmesinden sonra bu baskınını bu hafta içinde gerçekleştirmekten vazgeçtiğini ve önümüzdeki birkaç hafta için de ertelemesinin söz konusu olabileceğini belirtti.

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinde de, Ben-Gvir'in planını erteleme kararını Netanyahu'yla yaptığı görüşmeden sonra verdiğine, bunda da Hamas'ın tehditlerinin etkisinin olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar