İRAN NETANYAHU'NUN İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist apartheid rejiminin başbakanının asılsız iddialarına tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 459 Tarih: 31 Aralık 2022 18:36
İRAN NETANYAHU'NUN İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Twitter hesabından paylaştığı mesajda; Binyamin Netanyahu'nun iddialarını kendisi ve gayri meşru İsrail rejimi için bir kimlik yaratma girişimi olarak değerlendirdi.
Kenani şunları da paylaştı: "Siyonist rejimin başbakanı, İran'a karşı yanlış iddialarını tekrarlayarak, kendisi ve gayri meşru İsrail rejimi için bir kimlik yaratmaya çalışıyor. Soykırım, yağma, zorla yerinden etme ve insan haklarına aykırı onlarca eylem, İngiltere, Amerika ve kimi Avrupalı ülkelerin yanlış politika ve eylemlerinin sayesinde devam eden cinayetler ile birlikte Siyonist rejim kimlik krizinden çıkmak için yetmiş yılı aşkın bir süredir bu bataklığı yaratmıştır. Ancak Filistin yok edilemez ve Siyonist rejimin özünde ve doğasında zeval yatmaktadır."
Netanyahu perşembe günü, kabinesinin en önemli misyonunu "İsrail'in İran tarafından yok edilmesini önlemek" olarak ilan etti ve rejiminin Tahran'ın "nükleer silah" elde etme çabalarını engellemek için çalışacağını iddia etti.
Binyamin Netanyahu'nun önerdiği kabine perşembe günü Siyonist parlamentodan (Knesset) güvenoyu aldı ve Netanyahu resmen bu rejimin yeni başbakanı oldu. Netanyahu'nun kabinesi, işgal altındaki Filistin topraklarını işgal ettikleri tarih boyunca, en aşırı kabineyi oluşturmuş ve bu konu, önerilen bakanlara içeriden ve dışarıdan protestolara neden olmuştur.

tesnim

Yorumlar