KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİ GÜVENOYU PEŞİNDE

 

Görüntülenme: 501 Tarih: 29 Aralık 2022 17:23
KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİ GÜVENOYU PEŞİNDE

Siyonist işgal rejiminde 1 Kasım'da gerçekleştirilen seçimlerden sonra işgal cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Benyamin Netanyahu'nun, "aşırı siyonist" olarak nitelendirilen sağcı liderlerle haftalar süren zorlu pazarlıkların ardından kurduğu hükümet bugün (29 Aralık Perşembe) öğle saatlerinde işgal rejiminin Knesset olarak isimlendirilen sözde parlamentosundan güvenoyu isteyecek. 

İşgalcilerin en katı ve en aşırı siyonistlerini bir araya getiren hükümet olarak nitelendirilen yeni Netanyahu hükümetinin parlamentodan güvenoyu alması bekleniyor. Böyle bir hükümetin işgal parlamentosundan güvenoyu alabileceği beklentisi ise bu parlamentonun, onun da ötesinde Filistin topraklarını işgal altında tutan zihniyetin gerçek kimliğini ortaya koyuyor. 

Yeni işgal hükümetinin şekillendirilmesi ve bakanlıkların dağıtılması konusunda pazarlıkların dün gece geç saatlere kadar sürdüğü ve o yüzden bazı bakanlıkların kimlere verileceğinin ancak dün gece kesinleştiği haberlerde dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar