HAMAS ESİR TAKASI HAKKINDA SİYONİST MEDYADA ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyelerinden ve Esirler Dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, siyonistlere ait bazı basın yayın organlarında yayınlanan işgal rejimiyle esir takasının ayrıntılarına dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 467 Tarih: 29 Aralık 2022 03:55
HAMAS ESİR TAKASI HAKKINDA SİYONİST MEDYADA ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

Cebbarin bugün (28 Aralık Çarşamba) yaptığı basın açıklamasında, siyonistlere ait bazı basın yayın organlarında esir takası konusunda yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğine dair bazı ayrıntıların doğru bilgileri yansıtmadığını ifade etti. 

Cebbarin, direnişin, işgal zindanlarındaki Filistinli esirleri özgürlüklerine kavuşturmak için mümkün olan bütün yollardan ve araçlardan yararlanacağını ifade etti. 

Direnişin elinde hâlen işgalci askerlerden 4 esir bulunuyor. Bunlardan 2'si işgal rejiminin 2014 yazında gerçekleştirdiği saldırıda ele geçirilmişti. 2'sinin ne gibi şartlarda ele geçirildiği hakkında ise net bir bilgi verilmiş değil. Filistin direnişi bu esirlerin durumları ve nerede tutuldukları hakkında herhangi bir bilgi vermiyor.

Şimdiye kadar esir takası konusunda bazı dolaylı görüşmeler yapıldı ancak bir sonuç elde edilemedi. Bu yüzden Hamas'ın Gazze'deki sorumlusu Yahya Sinvar işgal rejiminin bu konuyu uzatmaya devam etmesi durumunda Filistin direnişinin elindeki esirlerin dosyasını kapatabileceğini dile getirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar