TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ 18 YAŞ ALTINDAKİ FİLİSTİNLİ GENÇLERE İŞKENCE EDİYOR

Henüz 18 yaşın altında olan üç Filistinli genç işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs sınırları içinde yer alan muhtelif noktalarda işgalci askerler tarafından esir edilmeleri esnasında maruz kaldıkları insanlık dışı muameleler ve işkence uygulamaları hakkında bilgi verdi.  

Görüntülenme: 623 Tarih: 28 Aralık 2022 15:25
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ 18 YAŞ ALTINDAKİ FİLİSTİNLİ GENÇLERE İŞKENCE EDİYOR

Hukuk sistemlerine göre henüz ergenlik yaşının altında olan dolayısıyla ceza ehliyetleri olmayan bu gençler maruz kaldıkları muameleler ve işkence uygulamaları hakkında Esirlerin İşleri Komitesi'nin bayan avukatı Hibe İğbariye'ye ayrıntılı bilgi verdi. 

Gençler işgalci askerlerin kendilerine hem bedensel işkence yaptıklarını, vahşice saldırdıklarını ve kendilerini darp ettiklerini hem de çok iğrenç ifadelerle sövdüklerini, hakaret ettiklerini dile getirdiler. 

İşgalci askerlerin daha önce de çocukları esir almaları esnasında vahşice saldırmalarının ve çirkin sözlerle hakaret etmelerinin, iğrenç ifadelerle sövmelerinin görüntüleri alınarak kamuoyunun dikkatine sunulmuştu. Ancak işgal rejimi bu vahşi tutumlarından dolayı askerlerini herhangi bir şekilde sorguya çekme ihtiyacı duymadığı gibi uluslararası alanda da bu yüzden işgal rejimine yönelik herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar