ABD VE İNGİLTERE YEMEN'DE SAVAŞIN DURMASINI İSTEMİYOR

Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofisinin bir üyesi olan Ali el-Gahum, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Barış kapısı açıktır ve önüne engel oluşturan Amerika, İngiltere ve onların Suudi ve BAE'li temsilcileridir. Bunlar saldırının durdurulmasına ve kuşatmanın kaldırılmasına, havalimanlarının ve limanların açılması, çalışanların maaşlarının petrol ve gaz gelirlerinden ödenmesi dahil olmak üzere insani meselelere karşı çıkanlardır." 

Görüntülenme: 507 Tarih: 28 Aralık 2022 14:36
ABD VE İNGİLTERE YEMEN'DE SAVAŞIN DURMASINI İSTEMİYOR

Ali el-Gahum, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Amerika'nın Yemen'deki çifte standardı ortada. Öyle ki Ukrayna'da barış ve müzakereyi temel esas olarak gerçekleştirmek için geri çekilmek istiyorlar. Ancak Amerika'nın Yemen'deki konumu farklıdır ve saldırganlığı durdurmadan, ablukayı kaldırmadan ve işgalci güçleri geri çekmeden zorlama mantığında ve saldırgan eylemlerin sürdürülmesinde ısrar etmektedir."

Ensarullah Hareketi yetkilisi, "Yemen halkının idealleri vardır ve yabancı vesayetinden uzak, egemenlik, bağımsızlık ve sorunları çözmek için var güçleriyle onu savunacaktır." dedi.

Ensarullah Hareketi siyasi ofisinin üyesi, durumun bu şekilde kalmasından ABD ve İngiltere'yi sorumlu tuttu ve şöyle dedi: "Ya adil bir barışı seçsinler ya da güvenlik ve istikrarları açısından kaldıramayacakları bir bedeli kabul ederler."

rasthaber

Yorumlar