BM'DEN SİYONİST İŞGALCİLERE KINAMA

 

Görüntülenme: 428 Tarih: 16 Aralık 2022 00:03
BM'DEN SİYONİST İŞGALCİLERE KINAMA

Birleşmiş Milletler teşkilatı Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik terör faaliyetlerinin ve işgalci askerlerin aşırı güç kullanımının yaygınlık kazanmasını kınadı. BM kayıtlarına göre söz konusu terör eylemlerinin ve aşırı güç kullanımının artması sebebiyle 2022 yılının 2005 yılından bu yana geçen en kanlı yıl olduğuna dikkat çekildi. 

Wafa haber ajansının yayınladığı habere göre bu konuda, üç uluslararası uzman tarafından hazırlanan rapor BM'ye bağlı İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından dün (15 Aralık Perşembe) gece yayınlandı. 

Konuyla ilgili bildiri, Filistin'in 1967'den Beri İşgal Altında Olan Topraklarındaki İnsan Hakları Durumu Özel Raportörü Fransesca Albanese, Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Morris Tidball-Binz ve Barışçıl Toplantı Özgürlüğü Özel Raportörü Clement Foley tarafından imzalandı. 

Rapora göre işgal güçleri bu yılın başından itibaren Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, aralarında 33 çocuğun bulunduğu 150 Filistinliyi yargısız infaz yoluyla öldürdü. Bir genç hemen yanı başında duran askerler veya yerleşimciler tarafından yani sıfır noktadan ateş edilerek öldürüldü. Yerleşimciler de en az iki kişiyi öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar