FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Filistinli esirlerin tutulduğu işgal zindanlarında son dönemde esirlere yönelik şiddet ve baskının yeniden artması sebebiyle ciddi bir gerginlik yaşanıyor. 

Görüntülenme: 470 Tarih: 12 Aralık 2022 06:34
FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Esirler Enformasyon Ofisi, işgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı ekiplerin Ramon Cezaevi'nin birinci koğuşuna baskın düzenlediğini, provokatif bir şekilde aramalar yaptığını ve bu sırada esirlerin eşyalarına da ciddi şekilde zarar verdiklerini dile getirdi. 

2006 yılında Nefha Çöl Hapishanesi'nin yanına inşa edilen ve genellikle uzun süreli hapis cezalarına mahkum edilen esirlerin konulduğu Ramon Cezaevi'nin bütün koğuşlarına sık sık baskınlar düzenlendiğine dikkat çekildi. 

Ramon Cezaevi'nde söz konusu olayların yaşanmasıyla eş zamanlı olarak Ofer Cezaevi'ndeki esirlerin yönetimi de Nasır Ebu Hamid ve Velid Dukka isimli hasta esirlerle dayanışma amacıyla iki öğün yemekleri geri çevirme kararı verdi. 

Kanser hastası Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumunun iyice kötüleştiği ve acil bir şekilde Remle Cazevi'nin revirine kaldırıldığı belirtildi. 

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden olan Velid Dukka'nın da kan kanseri olduğu ve kemoterapi görmesi gerektiği belirtildi. 

Huvvare Cazevi'nde de esirler, maruz kaldıkları kötü şartları protesto amacıyla cezaevi yönetimine açlık grevi başlatabilecekleri uyarısında bulundular. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar