SİYONİST DİPLOMAT ITZHAK LEVANON HASAN NASRALLAH'IN AÇIKLAMASINI DOĞRULADI

Irkçı İsrail rejiminin eski Mısır Büyükelçisi Itzhak Levanon Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın ‘İsrail örümcek ağından daha zayıftır’ tespitinin doğru olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 471 Tarih: 10 Aralık 2022 16:34
SİYONİST DİPLOMAT ITZHAK LEVANON HASAN NASRALLAH'IN AÇIKLAMASINI DOĞRULADI

İbranice yayın yapan Maariv gazetesine bir makale yazan Irkçı İsrail rejiminin eski Mısır Büyükelçisi Itzhak Levanon Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın 2000 yılında yaptığı bir konuşmaya atıf yaptı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın Lübnan’ı İsrail işgalinden kurtardığı 2000 yılında yaptığı bir konuşmada İsrail rejiminin büyük bir askeri güce sahip olmasına rağmen içeride çok zayıf olduğunu belirtmiş ve “Vallahi İsrail örümcek ağından bile daha zayıftır” demişti.

Eski bir Mossad görevlisinin oğlu olan Itzhak Levanon Maariv gazetesindeki makalesinde şunları söyledi: “Aradan 22 yıl geçti ve biz hala o iç zayıflığı gözlerimizle görüyoruz. Biz Nasrullah’ın bu sözünden sonra bu konuyu doğru bir şekilde değerlendirdik mi? Şu an İsrail’in iç durumu hiç iyi değil. Toplumun kutuplara ayrıldığını görüyoruz. Burada elimizi neye atsak sorunla karşılaşıyoruz. Sözlü ve fiziksel şiddet her yeri kaplamış. Tüm kırmızıçizgilerin aşıldığı ve İsraillilerin ciddi şekilde korktuğu görülüyor.”

Irkçı İsrail rejiminin eski Mısır Büyükelçisi Itzhak Levanon yazısında ayrıca şunları belirtti:

“İsrail’de şiddetten zarar görenler sürekli olarak hiçbir şey söylemeyin, siz karışmayın diye tavsiyede bulunuyor. Bunun pratik hayata tercümesi karmaşanın devam etmesi demektir. Bizim iftihar ettiğimiz kurumlarımızdan olan İsrail yargısı, çok zayıf davranıyor. Başımızın tacı ve koruyucumuz olan İsrail ordusu şu an başının üstünde kara bulutlar görüyor. İsrailli yetkililer tehlikeli bir şiddet yöntemi benimsedi. 1948 topraklarında şiddet gittikçe artıyor. İsrailliler çoğunlukla çok konuşup az iş yapıyor.”

İsrail medyasına da eleştirilerde bulunan Itzhak Levanon, “İsrail medyası da bizim yolumuzu aydınlatan bir lamba olarak bize gerçekleri bildirmesi gerekiyordu. Ancak bunu yapamadılar ve şu an aşırılardan oluşan bir kabine kuruluyor ve bizler göz göre göre çok zorlu bir sürece doğru gidiyoruz” dedi.

YDH

Yorumlar