NİJERYALI MÜSLÜMANLAR TALE BAĞIROV İÇİN MEYDANLARA İNDİ

Tale Bağırov’a başta Filistin İslami direniş hareketleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından destek yağarken, Afrika’dan da dayanışma mesajı gecikmedi. 

Görüntülenme: 529 Tarih: 10 Aralık 2022 18:52
NİJERYALI MÜSLÜMANLAR TALE BAĞIROV İÇİN MEYDANLARA İNDİ

Aliyev rejiminin İsrail yanlısı ve katı laik politikalarına karşı çıktığı için yıllardır zindanlarda tutulan Azerbaycan Müslüman Birlik Hareketi lideri Tale Bağırov, gördüğü işkenceler nedeniyle açlık grevine başladı.

Tale Bağırov’a başta Filistin İslami direniş hareketleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından destek yağarken, Afrika’dan da dayanışma mesajı gecikmedi.

Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh Zakzaki’nin çağrısıyla Cuma namazı çıkışı Abuja ve Kano kentlerinde toplanan Nijeryalı Müslümanlar, Tale Bağırov’un serbest bırakılması için Aliyev rejimine ve dünya kamuoyuna çağrıda bulundu.

Gösteride "Tale Bağırov'a Özgürlük" sloganları atan Nijeryalı Müslümanlar üzerinde "Şeyh İbrahim Zakzaki liderliğindeki Nijerya İslami Hareketi Hacı Tale Bağırov ve diğer Azerbaycanlı mazlum kardeşlerimizin yanındadır" yazılı pankartlar taşıdılar.

İSLAMİ ANALİZ 

Yorumlar