YENİ DÜNYA DÜZENİNDE DİRENİŞİN ROLÜ LÜBNAN'DA MASAYA YATIRILDI

"Yeni Dünya Düzeninin Nitelikleri" konulu konferans, İran'ın Beyrut kültürel ataşesinin daveti ile Beyrut'ta bir grup bilim, fikir, siyaset ve diplomatik çevrenin katılımıyla düzenlendi. 

Görüntülenme: 473 Tarih: 10 Aralık 2022 01:34
YENİ DÜNYA DÜZENİNDE DİRENİŞİN ROLÜ LÜBNAN'DA MASAYA YATIRILDI

El-Alem kanalının bildirdiğine göre İran'ın Beyrut büyükelçisi Mucteba Amani, "Yeni Dünya Düzeninin Nitelikleri" konulu konferans aralarında yaptığı açıklamada, Amerika'nın desteğindeki zalim rejime karşı, direnişin bölgede bereketli bir fenomen olduğunu belirtti.
Amani yaptığı açıklamada, "Siyonist rejim, direniş tarafından güçlü bir şekilde tehdit edildiğini hissediyor ve direniş, adalete dayalı yeni dünya düzeninin özelliklerini yaratabilir ve küresel bir güç haline gelebilir."dedi.
Filistinli araştırmacı Münir Şefik de söz konusu konferansın düzenlenmesindeki hedefin, dünyada mevcut durumu tekrar gözden geçirmek olduğuna işaretle, Dünya Savaşlarının ardından Amerika liderliğindeki Batı'nın kurduğu tek kutuplu dünyanın bugün çöktüğüne dair birçok işaretin olduğunu ve istikbar cephesinde olmayan diğer ülkelerin bugün birçok alanda ilerlediklerini ve yeni kutuplar haline geldiklerini belirtti.
Lübnan'ın eski bakanlarından ve araştırmacı Adnan Seyid Hüseyin de yaptığı konuşmada, Afganistan, Irak, Libya ve Yemen'deki yenilgilerin Amerikan hegemonyasının yenilgi belirtileri olduğunu ifade ederek, Amerika'nın Filistin meselesinde de başarısız olduğunu ifade etti.

parstoday

Yorumlar