HAMAS: KÜKREMİŞ BİR SEL GİBİ GELİYORUZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 35. yıl dönümü münasebetiyle düzenleyeceği askeri ve kültürel etkinlikler için start verdi. Bu etkinlikler çerçevesinde çeşitli kültürel faaliyetlerin, askeri gösterilerin ve bilgilendirme çalışmalarının yer alacağı dile getirildi.  

Görüntülenme: 581 Tarih: 08 Aralık 2022 10:49
HAMAS: KÜKREMİŞ BİR SEL GİBİ GELİYORUZ

Hamas liderlerinden Usame El-Mezini, etkinliklerin başlatılması münasebetiyle şehit Şeyh Ahmed Yasin'in evinin önünde düzenlenen ve hareketin birçok ileri geleninin de hazır bulunduğu basın toplantısında yaptığı konuşmada, gerek Filistin'in içinde ve gerekse dışında Hamas'ın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinlikler için start verildiğini duyurdu. 

El-Mezini, etkinlikler çerçevesinde birtakım kültürel ve medyatik faaliyetlerin yanı sıra askeri gösterilerin de düzenleneceğini ifade etti. 

El-Mezini, başlangıç aşamasında düzenlenecek etkinliklerin 14 Aralık tarihinde Yeşil Tugay'ın Gazze'deki sahasında düzenlenecek olan "Büyük Ulusal Düğün" için bir hazırlık olacağını söyledi. 

Etkinliklerde "Kükremiş bir sel gibi geliyoruz" sloganının kullanılacağını belirten El-Mezini, bununla mukaddes şehrin yahudileştirilmesine, Mescidi Aksa'nın zaman ya da mekan yönünden paylaştırılmasına kesinlikle izin vermeyecekleri, Aksa'yı özgürleştirinceye kadar bir sel gibi akmakta ısrarlı oldukları konusunda Filistin halkına ve tüm ümmete bilgi, işgal rejimine mesaj verme amacı taşıdıklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar