HAMAS'TAN İNTİFADA AÇIKLAMASI

Bugün (8 Aralık Perşembe) Filistin'deki Büyük İntifada'nın başlamasının 35. yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkını, toprağını ve mukaddesatını korumak için kapsamlı direniş ilkesine bağlılığını sürdürdüğünü dile getirdi.  

Görüntülenme: 498 Tarih: 08 Aralık 2022 00:34
HAMAS'TAN İNTİFADA AÇIKLAMASI

Hamas, intifadanın başlamasının 35. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, işgal rejimiyle tüm uzlaşmaları, güvenlik koordinasyonunu ve işgalin normalleştirilmesini kesin bir şekilde reddettiğini dile getirdi. Hamas, bütün bunların yani uzlaşma anlaşmalarının, güvenlik koordinasyonunun ve işgalin normalleştirilmesinin ümmetin ve bölgenin güvenliği açısından büyük tehlike oluşturduğunu, aynı zamanda tehlikeli sömürge projesinin de bir parçası olduğunu vurguladı. 

Hamas, taşlı intifadanın patlak vermesine yol açan sebep ve unsurların işgal rejiminin bugün de devam eden cinayetleriyle varlığını sürdürdüğünü, işgal rejiminin kutsal Mescidi Aksa'ya yönelik yerleşimci baskınlarının ve Kudüs'e yönelik yahudileştirme faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini, Gazze üzerindeki ablukanın son bulmadığını, Filistin halkının da kendini, toprağını ve mukaddes mekanlarını savunma konusundaki ahdini yenilediğini hatırlattı. 

Hamas, Kudüs'te, Batı Şeria'da ve Filistin'in genelinde işgal güçlerine karşı kahramanca ve büyük fedakarlıklarda bulunarak direnmek suretiyle mücadelesini sürdüren Filistin halkını ve direnişçilerini selamladığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar