198 STK KORSAN İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLARININ ARAŞTIRILMASI TALEBİYLE UCM'YE BAŞVURDU

Filistinli ve uluslararası 198 sivil toplum kurumu Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'dan UCM'ye Taraf Ülkeler Asamblesi Başkanı Silvia Fernández de Gurmendi'den İsrail işgal rejiminin sivil topluma ve Filistin halkına yönelik savaş suçlarının soruşturulmasını istedi.  

Görüntülenme: 570 Tarih: 28 Kasım 2022 17:29
198 STK KORSAN İSRAİL'İN SAVAŞ SUÇLARININ ARAŞTIRILMASI TALEBİYLE UCM'YE BAŞVURDU

Wafa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre STK'lar UCM'ye yaptıkları çağrıda işgal rejiminin Filistin'deki sivil toplum kurumlarını terör kategorisine dahil etmesinin kınanmasını ve İsrail'in bu konudaki kararından dönmesinin istenmesini talep ettiler. 

STK'lar işgal rejiminin Ağustos 2022'de Gazze bölgesine yönelik olarak gerçekleştirdiği ve hiçbir haklı gerekçesi bulunmayan saldırılarında işlediği suçların da Filistin'deki mevcut durumla ilgili soruşturma kapsamına alınmasını istediler. 

Kurumlar Filistin'deki mevcut durumun soruşturulması işlemlerinin ırkçı tasfiye ve şiddet gibi insanlık aleyhine işlenen suçları kapsayacak şekilde genişletilerek hızlandırılmasının zorunlu olduğunu dile getirdiler. İsrail'in insanlık aleyhine işlediği suçların ve savaş suçlarının devam etmesini engelleyecek bildirilerin de bir an önce yayınlanması gerektiğini vurguladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar