HAMAS MUHAMMED MURAD SUF'UN ŞEHADET EYLEMİNİ KUTLADI

 

Görüntülenme: 632 Tarih: 16 Kasım 2022 23:03
HAMAS MUHAMMED MURAD SUF'UN ŞEHADET EYLEMİNİ KUTLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Selfit'in Haris köyü ahalisinden olan kahraman şehit 18 yaşındaki Muhammed Murad Sami Suf'un, Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle inşa edilen Ariel yahudi yerleşim merkezinde bıçaklı ve araçlı eylem gerçekleştirerek 3 işgalciyi öldürdüğü ve iki işgalciyi de yaraladığı kahramanca eylemi kutladığını dile getirdi. 

Hamas açıklamasında bu eylemin işgal rejiminin Filistinlilerin evlatlarının kanlarına girmede aşırı gitmesine, cinayetlerine ve Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerinin artmasına doğal bir cevap olduğunu dile getirdi. Hamas açıklamasında işgalcinin, söz konusu eylemden kısa bir süre önce de Ramallah şehri yakınında henüz 15 yaşında olan Felle El-Musalime isimli bir kız çocuğu soğukkanlılıkla öldürdüğünü hatırlattı. 

Hamas, eylemi gerçekleştirerek şehit olan Suf'a Yüce Allah'tan rahmet, tüm Filistin halkına da başsağlığı dilediğini belirtirken gençlere de işgale karşı kararlılıkla mücadele etmek suretiyle şehidin izini takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.
  
Dün (15 Kasım Salı) sabah Selfit yakınındaki Ariel yahudi yerleşim merkezinde gerçekleştirilen bıçaklı ve araçlı eylemde 3 işgalci öldürülürken, 2 işgalci de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar