HİZBULLAH SİYONİST İSRAİL SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Lübnan'daki Hizbullah Merkez Konseyinin bir üyesi, Siyonist rejimin Knesset (Parlamento) seçimlerinde aşırı sağcıların zaferinin, Lübnan'ın deniz sınırlarının belirlenmesi ve işgalci rejim denklemini etkilemeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 678 Tarih: 08 Kasım 2022 16:22
HİZBULLAH SİYONİST İSRAİL SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Lübnan Hizbullahı Merkez Konseyi üyesi Hassan el-Bağdadi, Siyonist rejimin Knesset seçimlerinde Netanyahu liderliğindeki sağcı Likud partisinin zaferinin ardından açıklamalarda bulunarak; "Siyonist rejimin Knesset (Parlamento) seçimlerinde aşırı sağcıların kazanmasının Lübnan'ın deniz sınırlarını belirleme denklemine ve işgalci rejime zarar vermeyeceğini" belirtti.
"Bir yanda İsrail içindeki şiddetli bölünme, diğer yanda aşırı sağın zayıf zaferi, bu rejimin hızla bozulduğunu gösteriyor" dedi.
"Hassan el-Bağdadi, Batı Şeria'da direnişin yoğunlaşmasının bize Siyonist rejimin hızla düştüğüne dair umut verdiğini ve konunun düşman yetkililerini endişelendirdiğini" vurguladı.
Lübnan Hizbullahı Merkez Konseyi Üyesi, "Lübnan'ın zenginliğini korumak için sınırları çizme anlaşmasından elde edilenlerin gelecekte hiçbir hükümetin ona zarar veremeyeceğini" söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrullah'ın yarattığı denklemin belirli bir zamanı olmadığını ve her zaman var olduğunu ve direnişin bu denklemi kurmaya hazır olduğunu ifade etti.
Partisinin Knesset seçimlerindeki zaferinden sonra, Benjamin Netanyahu Lübnan ile deniz sınırı anlaşmasını iptal etmekle tehdit etti.

Tesnim

Yorumlar