SEÇİM SONUÇLARI EYAL HULATA'YI KOLTUĞUNDAN ETTİ

Siyonist Rejimin İç Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata da 25. Knesset seçimlerinin sonuçlarının açıklanması ve Yair Lapid'in kabinesinin ayrılmasının ardından görevinden istifa etti. 

Görüntülenme: 482 Tarih: 05 Kasım 2022 05:20
SEÇİM SONUÇLARI EYAL HULATA'YI KOLTUĞUNDAN ETTİ

Knesset seçimlerinin sonuçlarının açıklanması ve geçici Başbakan Yair Lapid'in kabinesinin ayrılmasıyla aynı zamanda, işgal altındaki topraklardaki medya kaynakları Siyonist rejimin iç güvenlik danışmanı Eyal Hulata’ın istifa ettiğini bildirdi.
Hulata, Tel Aviv'in Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirme sürecini ilerletmekten sorumlu olan İsrail'in iç güvenlik eski danışmanı Meir Ben-Shabbat’ın istifasının ardından Temmuz 2021'de bu göreve atandı.
Siyonist rejimin ABD'deki eski büyükelçisi Ian Dermer ve İsrail ordusunun eski Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Eyal Zamir olmak üzere Hulata'nın yerine geçmek için iki olası seçeneğin Netanyahu tarafından değerlendirilen iki seçenek olarak belirtildiğine dair spekülasyonlar vardır.
1 Kasım'daki Siyonist Knesset parlamento seçimlerine, Benjamin Netanyahu liderliğindeki sağcı hizbin zaferi ve Yair Lapid liderliğindeki sol-merkez koalisyonun yenilgisi eşlik etti. Netanyahu liderliğindeki koalisyon, yeni İsrail kabinesinin oluşumu için sorunsuz bir yol olması için bu seçimde 64 kürsü kazanmayı başardı.

tesnim

Yorumlar