ARAP BİRLİGİ CEZAYİR BİLDİRGESİNDE FİLİSTİN'E DEĞİNDİ

Cezayir'de gerçekleştirilen Arap Birliği teşkilatı zirvesinin ardından yayınlanan Cezayir Bildirgesi Filistin davasının merkeziliğine vurgu yaparak, Filistin içinde uzlaşma sağlanması için sürdürülen çabalara destek verilmesini, istenen gayeye kısa sürede ulaşılması için Arap ülkelerinin çabalarının birleştirilmesini istedi.  

Görüntülenme: 515 Tarih: 03 Kasım 2022 10:51
ARAP BİRLİGİ CEZAYİR BİLDİRGESİNDE  FİLİSTİN'E DEĞİNDİ

Cezayir Bildirgesi, işgal altındaki Kudüs şehrinin ve mukaddes mekanların korunması için çabaların sürdürülmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

Bildirge aynı zamanda Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını ve işgal yönetiminin Filistinlilere karşı kuvvet kullanmasının, tüm suikast yöntemlerinin, haksızlıkla insanların tutuklanmasının kınanmasını, çocuklar, kadınlar, hastalar ve yaşlılar başta olmak üzere şu an işgal zindanlarında tutulan tüm esirlerin ve tutukluların serbest bırakılmasını istedi. 

Bildirgede aynı zamanda Filistin Devleti'nin BM'de tam üyelik talebine de destek verilmesi, henüz Filistin'i resmen tanımamış olan ülkelerden de bunun talep edilmesi istendi. 

Bildirgede, İsrail işgal rejiminin işlediği savaş suçlarından dolayı sorgulanması amacıyla yürütülen hukuki faaliyetlere destek verilmesinin de zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar