LÜBNAN KORSAN İSRAİL KARŞISINDA BÜYÜK BİR ZAFER ELDE ETTİ

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ülkesinin Siyonist rejimle deniz sınırlarının çizilmesi müzakerelerinde büyük bir zafer elde ettiğini belirtti. 

Görüntülenme: 560 Tarih: 01 Kasım 2022 10:31
LÜBNAN KORSAN İSRAİL KARŞISINDA BÜYÜK BİR ZAFER ELDE ETTİ

Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Lübnan, Siyonist rejimle deniz sınırlarının çizilmesi müzakerelerinde büyük bir zafer elde etti.

Ordu ve milletin işbirliği ve milli direniş ve dayanışma ile denizlerimizde, sularımızda ve gazlarımızda elde ettiğimiz bu büyük ve müstesna zaferi Cumhurbaşkanı Mişel Avn adına kaydediyoruz.

Bu zafer, düşmana kıyasla zayıf bir ülkenin akli direnişi ve birlik içindeki halkıyla İsrail ve Amerika'yı yenmesi ve hakkını geri alması açısından bakıldığında çatışmalar tarihinde eşi görülmemiş bir zaferdi.

Bu büyük eylem ve başarı doğrudan kaydedilmelidir. İlk defa güçle tehdit edildi ve tek kurşun atmadan başarılar kazandık.

Önümüzde, hakları geri alma konusunda direnişle hükümet arasında stratejik bir deneyimi vardı. Bu nedenle bize daha iyi bir strateji sundular. Çünkü direniş Lübnan'ın yaşamının, bu ülkenin bugünü ve geleceğinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. 

Lübnan direnişi ve hükümeti ikisi birlikte, deniz sınırlarının çizilmesi davasını tamamladı ve bugün asıl mesele, Lübnan'ın servetinin boşa gitmemesi ve bunun bir sonraki nesle kalması için bağımsız bir fon oluşturulması ve enerji çıkarmaya başlamak için yasaların uygulanmasıdır.’

Şeyh Naim Kasım, konuşmasının başka bir bölümünde Lübnan'da Mişel Avn’ın cumhurbaşkanlığı süresinin sona ermesine ve ülkenin cumhurbaşkanlığı boşluğuna girmesine değindi ve şunları söyledi: ‘Hizbullah, cumhurbaşkanı ve başbakanın görüşlerini yakınlaştırmak için çok çaba sarf etti ve bu konuda başarıya ulaştı. Ama sonunda, işler olumsuz sonuçları olan bir yöne gitti. Hizbullah, anayasa karmaşasını önlemek adına cumhurbaşkanını seçmek için çok uğraştı ama sonunda bu mümkün olmadı.’

Şeyh Naim Kasım, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin siyasi güçler arasında yakınlaşma sağlamak için diyalog çağrısına destek verdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Cumhurbaşkanının seçilmesi ekonomik, mali ve sosyal düzeyde herhangi bir çözüm bulunması için gereklidir.

Mişel Avn, Siyonist düşmana karşı direnişte ve el-Cerud’un tekfirci terörizme karşı verdiği mücadelede rol oynamış, seçim yasasını uygulamaya çalışarak halkın sorunlarını olabildiğince çözmüş ve elbette birçok başarıya imza atmıştır. Tabii birçok şeyin gerçekleşmesine engel olan birçok zorluğun ve istisnanın olduğu da doğrudur.’

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı son iş günü olan 30 Ekim Pazar günü Lübnan hükümetinin istifasını açıkladı ve hükümetin istifasını kabul eden kararnameyi imzaladı.

El-Rabia’daki evine gitmeden önce Baabda Sarayı'nın önündeki avluda veda töreninde hazır bulunan sevenlerine şunları söyledi: ‘Bu sabah anayasanın bana verdiği yetkilere dayanarak meclise bir mektup yazdım ve hükümetin istifasını imzaladım.’

30 Ekim Pazar günü, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın son iş günüydü ve altı yıl sonra başkanlık sarayından ayrıldı. Öte yandan, bu ülkenin parlamentosu da dört oturum düzenlemesine rağmen yeni cumhurbaşkanını seçemedi.

rasthaber

Yorumlar