BM'DE SİYONİST İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARI OYLANDI

BM Genel Kurul komitesi 152 ülkenin olumlu oyu ile Siyonist Rejim'in nükleer silahlarının yok edilmesini ve bu rejimin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından nükleer tesislerine uluslararası denetiminin başlamasını istedi. 

Görüntülenme: 598 Tarih: 31 Ekim 2022 05:27
BM'DE SİYONİST İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARI OYLANDI

BM Genel Kurul komitesi ilk oylamasında Siyonist Rejim'in nükleer silahlarının yok olmasını görüştü. Bu oylamada Siyonist Rejim nükleer silahlarının yok edilmesi de istendi.  
Bu yöndeki taslağın BM Genel Kurul komitesinde onaylanmasına rağmen Siyonist Rejim nükleer silaha sahip olduğu sürede bunu resmi olarak bile itiraf etmemiştir. Tel Aviv ayrıca NPT olarak bilinen nükleer silahların geliştirilmesinin yasaklanması anlaşmasını imzalamayan BM'nin sayılı üyelerindendir. 
Mısır teklifiyle Genel Kurul komitesine sunulan bu öneri, 152 ülkenin olumlu oyu ve Kanada ve Amerika dahil 5 ülkenin karşı çıkmasıyla 24 ülkenin de çekimser oyu ile onaylandı. 
Mısır'ın bu önerisi Filistin Özerk Teşkilatı ve Bahreyn, BAE ve Fas dahil 19 Arap ülkenin de onayını aldı. 
Adı geçen komite ayrıca geçen Cuma günü İran İslam Cumhuriyeti dahil 170 ülkenin olumlu oyu ile, nükleer silahtan temizlenmiş Ortadoğu önerisi onaylandı.

tesnim

Yorumlar