DİRENİŞ LÜBNAN'I ABD VE SİYONİST REJİMİN SALDIRGANLIĞINA KARŞI KORUYOR

Lübnan'ın egemenliğini korumada direnişin rolüne değinen Hizbullah'ın Yürütme Konseyi Başkanı, bu ülkenin direniş olmadan deniz haklarını koruyamadığını ifade etti. 

Görüntülenme: 600 Tarih: 31 Ekim 2022 07:00
DİRENİŞ LÜBNAN'I ABD VE SİYONİST REJİMİN SALDIRGANLIĞINA KARŞI KORUYOR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Sefiyuddin yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Lübnan, direniş olmadan Amerika'nın ve Siyonist rejimin saldırganlığıyla karşı karşıya kalacak ve direniş olmadan tüm su, gaz ve petrol zenginliğini koruyamayacaktır."

Hizbullah yetkilisi, İran'ın Şiraz şehrindeki Şah Çerağ türbesindeki terör cinayetiyle ilgili olarak Lübnan'ın Cebel şehrinde düzenlenen bir törende şöyle dedi: "Hz. Peygamber (s.a.a) adına ve İslam adına çirkin ve kirli örnekler sunanlar, saf Muhammedi İslam'a farklı ve zıt bir imaj sunmaktadırlar."

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, "Direniş cephesi Muhammedi İslam'ın yolunda ilerledi. Direniş, fedakarlık ve şehitlikle yolunda kazanımlar ve zaferler elde etti. Ülkemize örnek bir deneyim getiren bu asil kültürün mensubuyuz. Böyle bir deneyime sahip olmaktan gurur duyuyoruz ve buna değer veriyoruz." dedi.

Seyyid Haşim Sefiyuddin, "Düşünün! Eğer vatansever iseniz, milli geçmişi düşünün ve bu ülkeyi seviyorsanız, bu ülkeyi ve çıkarlarını düşünün. Bu ülkenin izzetiyle ilgileniyorsanız, izzetini düşünün ve bu ülkenin egemenliğini ve bağımsızlığını umursuyorsanız, egemenliğini, çevremizdeki dünyada olup bitenleri düşünün. Vatanımızın bizlerin ve gelecek nesillerin yaşadığı ülke olarak kalması ve onurlu, zengin ve bağımsız bir vatana sahip olması için haklarımızı elde etmenin yolunun ne olduğunu iyi düşünün." diye belirtti.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Askeri kapasitede, siyasi yaklaşımda, kültürde, özgünlükte, sosyal ve hizmet boyutunda ve yaşadığımız her şeyde tecrübemizi ve direnişimizi halka sunduk. Bütün insanlar bizi iyi tanıdı. Bu tecrübeyi haset, düşmanlık, nefret, aptallık konumundan ve aynı zamanda batı elçilikleri konumundan uzak düşünülmesini istiyoruz. Bunu düşündüğünüzde, İslami direnişin düşmana ve onun komplolarına karşı galip gelmek için en iyi ve en sevgili evlatlarını feda ettiğini, bu direnişin Lübnan'a hizmet etme ve ülkenin egemenliğini, doğal kaynaklarını koruma konusunda en büyük yeteneğe sahip olduğunu anlayacaksınız."

rasthaber

Yorumlar