MAHMUD MERDAVİ: FİLİSTİN HALKI DİRENİŞİN ARKASINDA DURUYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Merdavi, Batı Şeria bölgesinde son dönemde direnişin dairesinin genişlemesinin sebepsiz olmadığını, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik ihlal ve saldırılarının artmasından kaynaklandığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 715 Tarih: 31 Ekim 2022 19:49
MAHMUD MERDAVİ: FİLİSTİN HALKI DİRENİŞİN ARKASINDA DURUYOR

Merdavi yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının vatanını ve mukaddesatını kurtarıncaya kadar direniş yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirterek, bu halkın direnişi kucakladığını ve arkasında durduğunu vurguladı. 

"Filistinli halkımızın hiçbir hal ve şartta bu işgale teslim olması mümkün değildir" diyen Merdavi, Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezinin de işgalle mücadelenin her aşamasında direnişçilerin karşısında durduğunu hatırlattı. 

Merdavi, direnişin son dönemde Batı Şeria'da dairesini genişletmek suretiyle işgal rejiminin enerjisini çok tükettiğine işaret ederek, Filistin halkının işgale karşı verdiği ve sürekli yükseliş halinde olan mücadelede henüz son sözünü söylemediğini, kanının son damlasına kadar mücadele etmeye de hazır olduğunu dile getirdi. 

Evvelki gece El-Halil'deki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi civarında gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde bir yerleşimci öldürülürken 5 yerleşimci de yaralanmıştı. Bundan bir süre sonra dün Eriha'nın güneyindeki El-Ağvar bölgesinde Peygamber Musa Köyü civarında Berekat Udeh'in art arda gerçekleştirdiği iki ayrı araçlı çarpma eyleminde de 5 işgalci askerle bir yahudi yerleşimci yaralanmıştı. Her iki eylemci de işgal güçleri tarafından şehit edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar